Image 1
Image 2

INCENDII MARI LA TUR ŞI CĂLINEŞTI: Au ars 21 de hectare de mirişte

incendiu miriste
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Marţi, 22 august, pompierii din cadrul Secţiei de Pompieri Negreşti-Oaş şi a Punctului de Lucru Turţ au intervenit la stingerea a două incendii de vegetaţie uscată.

Este vorba despre localitatea Tur, unde a ars aproximativ un hectar de vegetaţie uscată şi localitatea Călineşti-Oaş unde a ars miriştea pe o suprafaţă de circa 20 hectare.

La stingerea celor 2 incendii s-a intervenit cu o turbosuflanta, două autospeciale de stingere cu apă şi spumă încadrate de 10 pompieri militari.

Existând posibilitatea de propagare la cabanele din zonă, la stingerea incendiului din localitatea Călineşti-Oaş, a fost solicitat şi sprijinul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Călineşti-Oaş, care a intervenit cu 5 voluntari sub coordonarea directă a primarului localităţii, Dinu Birtoc.

În ambele situaţii, cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost stabilită ca fiind foc deschis în spaţii deschise.

În acest context, ISU Satu Mare îndeamnă repetat cetăţenii, să respecte regulile antiincendiu şi să nu dea foc vegetaţiei uscate şi gunoiului menajer. În condiţii de umiditate redusă, vânt şi temperaturi ridicate, focarele se pot extinde rapid provocând daune imense florei şi faunei, fiind totodată şi o intervenţie foarte solicitantă pentru echipajele de pompieri.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

IFPLUSZIUA MORȚILOR

Au început slujbele de comemorare ale celor dragi

Ultima sâmbătă din octombrie a mobilizat mulţi localnici şi fii ai satului, în cimitirul ortodox din comuna Apa, pentru comemorarea morţilor.

This content is for IZ Plus Lunar, IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si Tiparit si PDF Lunar, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ <35, IZ PLUS ANUAL, and IZ PLUS 3 LUNI members only.
Log In Join Now
Farmacia Tabajdy: Povestea celei mai mari farmacii din Satu Mare

IFPLUSPATRIMONIU LOCAL

Farmacia Tabajdy: Povestea celei mai mari farmacii din Satu Mare

Situată strategic pe strada Mircea cel Bătrân, Farmacia Tabajdy din Satu Mare a devenit un nod crucial în rețeaua de asistență farmaceutică, sub îndrumarea tehnică și istorică a lui György Tabajdy Sr. Prin integrarea metodelor inovatoare de farmacie cu practici tradiționale, a contribuit semnificativ la evoluția serviciilor de sănătate publică și la îmbogățirea patrimoniului medical local.

This content is for IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ PLUS 3 LUNI, IZ PLUS ANUAL, IZ Plus Lunar, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ <35, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, and IZ+ si Tiparit si PDF Lunar members only.
Log In Join Now