Image 1
Image 2

NESTLE ÎNLOCUIEȘTE ULEIUL

Inflația a umflat prețul alimentelor în toată Europa

Inflația în Europa a condus la creșterea prețurilor alimentelor, cu 91% din produse devenind mai scumpe. Această situație se datorează utilizării ingredientelor de calitate inferioară, ambalajelor mai elegante și modificărilor subtile ale gramajului.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În Germania, statistica oficială arată o creștere a cheltuielilor pentru alimente cu 31% în octombrie 2023, comparativ cu media anuală din 2022. Nestle, de exemplu, a înlocuit uleiul de floarea soarelui cu ulei de palmier în cerealele pentru micul dejun Cini Minis. Compania motivează această schimbare prin dificultăți de aprovizionare cu ulei de floarea-soarelui. Cu toate acestea, uleiul de palmier este criticat pentru conținutul său ridicat de acizi grași saturați.

Avocații consumatorilor critică Nestlé pentru utilizarea continuă a uleiului de palmier, chiar dacă uleiul de floarea soarelui este din nou disponibil la nivel mondial la prețuri accesibile. Nestlé plănuiește să revină la uleiul de floarea soarelui până la sfârșitul anului.

Producătorii precum Nestlé se confruntă cu costuri de producție crescute din cauza pandemiei, creșterii prețurilor la materii prime și logistică, precum și a invaziei Ucrainei de către Rusia. Schimbările climatice afectează de asemenea recoltele, contribuind la creșterea prețurilor și scăderea disponibilității.

Creșterea prețurilor a dus la o scădere a vânzărilor pentru majoritatea producătorilor de mărci, favorizând mărcile proprii ale retailerilor. Mulți consumatori sunt nevoiți să economisească din cauza costului ridicat al vieții.

 

CITEȘTE ȘI:

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Impactul Schengen asupra pieței muncii din România

EXODUL FORȚEI DE MUNCĂ

Impactul Schengen asupra pieței muncii din România

Aderarea României la Schengen ar putea duce la un exod planificat al lucrătorilor asiatici, conform previziunilor. Sectoarele construcțiilor, retailului și industriei auto sunt cele mai susceptibile la impact, cu posibile creșteri salariale și dificultăți în menținerea producției. Adaptarea eficientă la aceste schimbări va fi esențială pentru stabilitatea economică a țării.