Image 1
Image 2
Acasa

INFRACŢIUNE LA POMI: Maşină “blindată” cu alcool şi ţigări

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

O maşină “blindată” cu alcool şi ţigări a fost descoperită de poliţiştii de frontieră. Totul a fost confiscat, inclusiv maşina, iar şoferul s-a ales cu dosar penal.

Miercuri, 23 august a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare au desfăşurat o acţiune specifică în zona de responsabilitate.

Astfel, la ora 19.30, pe raza localităţii Pomi, judeţul Satu Mare, poliţiştii au oprit pentru control o autoutilitară marca Mercedes-Benz Sprinter, înmatriculată în România. Maşina era condusă de un bărbat în vârstă de 55 de ani, din judeţul Suceava.

La controlul autovehiculului, poliţiştii de frontieră au descoperit mai multe recipiente de sticlă cu un conţinut incolor ce avea un puternic miros de alcool. Autoutilitara a fost condusă la sediul STPF Satu Mare, iar în urma inventarierii mărfii a rezultat cantitatea de 2.106 litri alcool, în valoare de 229.554 lei, precum şi 502 pachete de ţigări de provenienţă duty-free, în valoare de 5.873 lei. Şoferul nu a putut prezenta documente justificative pentru marfa pe care o transporta, drept pentru care aceasta a fost ridicată în vederea confiscării.

Autoutilitara, în valoare de aproximativ 30. 000 lei, a fost indisponibilizată la sediul instituţiei până la finalul cercetărilor.

În cauză poliţiştii de frontieră sătmăreni au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita de 40 litri alcool etilic, precum şi deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita de 10.000 ţigarete.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns