![](https://assets.sitespeaker.link/embed/skins/default/play-icon.png)
Ingrediente:
200 g de fructe congelate (zmeură, mure, sau ambele), 3-4 linguri de miere sau zahăr, 1-2 plicuri de zahăr vanilat, 300 g de iaurt sau eventual frișcă, diverse toppinguri, ciocolată, frișcă sau fructe proaspete la servire.
Mod de preparare:
Chiar și iarna poate fi binevenită câteodată o înghețată, iar dacă nu aveți acasă fructe congelate, le puteți găsi la toate magazinele. Fructele, în stare congelată, se mixează, se adaugă iaurtul sau frișca (cu frișcă înghețata va avea un conținut caloric mult mai ridicat, dar va fi mai cremoasă), îndulcitorul (miere sau zahăr) și zahărul vanilat, se mixează în continuare, până ce devine spumoasă. Fiind folosite fructe congelate, înghețata se poate servi imediat, sau se poate lăsa la congelator circa 20-30 minute, dar nu la o temperatură exagerat de scăzută. Se servesc în cupe sau boluri, ornate cu frișcă, fructe proaspete, topping, bucățele de ciocolată, frunze de mentă sau alte bunătăți cu gust potrivit.
Fii primul care comentează