Image 1
Image 2

REȚETĂ DE VARĂ

Paste cu broccoli

Pastele cu broccoli: o rețetă adorată atât de cei mici cât si de cei mari, mai ales în zilele călduroase de vară.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente

250 g de paste nefierte, o lingură ulei, 250 g de broccoli, tăiat bucheţele, 2 morcovi tăiaţi felii subţiri, 150 g de mazăre proaspătă sau congelată, o ceapă tocată, 60 g de unt, 250 g de smântână, un căţel de usturoi pisat, 200 g de parmezan ras (sau alt tip de caşcaval), o legătură pătrunjel verde, tocat

 

Mod de preparare

Se fierb pastele conform indicaţiilor de pe ambalaj. În timp ce pastele se fierb, se încălzeşte uleiul într-o tigaie la foc mediu spre mare. Se călesc< ceapa, broccoliul, morcovii și mazărea în uleiul încins, 6-8 minute, amestecând din când în când, până când legumele se mai înmoaie puțin, dar mai sunt crocante. Pentru sos, se topeşte untul într-o tigaie potrivită, la foc mediu spre mic. Se adaugă smântâna şi se fierbe la foc mic 5 minute, apoi se adaugă usturoiul şi parmezanul, din care se pune puțin deoparte. Se amestecă repede, cât se încălzesc ingredientele. Se adaug[ pătrunjelul tocat şi sosul se amestecă cu legumele sotate. Se scurg pastele de apă şi se adaug[ în tigaia cu compoziţia de sos şi legume. Se amestecă uşor, ca să se combine aromele, apoi se presară cu o lingură de parmezan ras. Mâncarea se servește caldă, sau chiar dată înainte la cuptor.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

REȚETE ROMÂNEȘTI

Fasole bătută cu ceapă călită sau cârnați prăjiți

Fasolea a devenit cunoscută în Europa începând cu secolul al XVI-lea. A fost adusă pentru prima dată în europa de către spanioli şi portughezi de pe platourile înal­te ale Americii Centrale şi de Sud, unde triburile de tolteci şi azteci au cultivat-o şi folosit-o în hrana lor încă din timpurile străvechi. Fasolea care era cultivată în Peru şi Mexic, era urcătoare şi avea seminţele mari, de culoare închisă. Adusă mai întâi în Spania, s-a extins repede pe continent, mai întâi în Peninsula Iberică apoi în țările din nordul Europei. În România ea a fost adusă în secolul al XVIII-lea.

Rawon, supa de carne clasată pe locul 1 în clasamentul global al supelor

Rawon, supă de carne din Indonezia

Rawon este o supă indoneziană picantă și aromată, preparată cu carne de vită și condimentată cu buah kluwek, un ingredient tradițional ce conferă o culoare neagră și un gust pământesc unic.

Sandvișuri gratinate la cuptor

APERITIVE

Sandvișuri gratinate la cuptor cu cașcaval și ouă

Căutați o idee de gustare caldă, simplă și extrem de gustoasă? Aceste sandvișuri gratinate la cuptor cu cașcaval și ouă sunt soluția perfectă, fiind ideale pentru micul dejun, pauza de prânz sau chiar pentru o cină rapidă. Acest preparat versatil vă permite să experimentați cu diverse umpluturi, transformând resturile din frigider într-o masă delicioasă și reconfortantă.