Image 1
Image 2

Îngheţată de ciocolată

Inghetata de ciocolata
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Inghetata de ciocolata
Inghetata de ciocolata

 

 

 

 

 

INGREDIENTE

– 2 galbenusuri de oua,

– 175 g zahar pudra cernuta,

– 300 ml lapte,

– 150 ml frisca lichida,

– 75 g ciocolata fina (se poate utiliza si ciocolata alba)

Mod de preparare:

Se amesteca galbenusurile si zaharul. Laptele si frisca se pun la fiert, iar cand se ia vasul de pe foc, se adauga cioucolata sfaramata si se amesteca, pana cand acesta se topeste complet. Se adauga si galbenusurile amestecate cu zahar si se lasa sa se raceasca, amestecand foarte des, apoi se bate cu mixerul circa 3 minute la turatie mare. Intr-un vas de plastic se pune la congelator, iar dupa circa 2-3 ore se poate servi ornata cu frisca, fructe, bucati de ciocolata, frunze de menta, stafide, bucati de nuci, alune, sau migdale.

 

 

 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Buchet Garni

Buchet Garni

Buchetul Garni este un element clasic în bucătăria franceză, însă ideea de a lega ierburile împreună are rădăcini mult mai adânci în istoria culinară europeană. Conceptul de buchet garni, în forma sa actuală, este documentat pentru prima dată în Franța în secolul al XVII-lea, devenind popular în perioada Iluminismului, când bucătăria începea să fie privită mai mult ca o formă de artă și se punea accent pe rafinamentul tehnicilor culinare.

Tarte Savuroase cu Piersici și Brânză de Capră

DESERT

Tarte savuroase cu piersici și brânză de capră

Aceste tarte cu piersici și brânză de capră sunt un exemplu de eleganță și simplitate, perfecte pentru orice ocazie de vară. Pregătite cu ușurință cu o seară înainte, ele își păstrează savoarea și prospețimea până la momentul servirii.