Image 1
Image 2

CAMPANIE ELECTORALĂ

Inteligența artificială i-a creat lui Trump un videoclip în care el coboară din cer ca trimis al lui Dumnezeu

„Dumnezeu l-a creat pe Trump”. Aproape că ar putea trece drept o glumă dacă evenimentul nu ar fi fost anunțat de însuși Donald Trump: un videoclip de două minute prin care Trump vrea să arate că el este „mesagerul lui Dumnezeu”.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

„Pe 14 iunie 1946, Dumnezeu s-a uitat la paradisul său planificat și a spus: „Am nevoie de un păzitor, un păstor.” Așa că Dumnezeu l-a creat pe Trump”. Cuvintele sună ca și cum ar proveni direct din povestea biblică a creației. Dar sunt propoziții din cel mai recent videoclip al campaniei electorale pentru fostul președinte american Donald Trump, în vârstă de 77 de ani, arătat ca un arhanghel coborât din cer.

Vorbitorul explică că Dumnezeu l-a creat pe Trump pentru a declara război sfânt următoarelor organizații: marxiştii, Forumul Economic Mondial (unde Trump însuși a fost invitat în ianuarie 2020) sau statul corupt, ilegitim, din cadrul statului. Scopul „păstratorului divin” este să conducă America înapoi „la măreția ei de odinioară”.

Videoclipul nu a fost produs sau publicat de propria lui campanie, însă Trump este cel care a distribuit recent scurtmetrajul pe „Truth Social” pe propria sa platformă. Acest lucru i-a dat videoclipului un caracter oficial. Se consideră Trump într-adevăr „omul lui Dumnezeu pe pământ”? Crede cineva asta? Da. Evangheliștii din Iowa îl susțin pe Trump.

 

După cum a scris luni New York Times, Trump are mulți susținători în tabăra creștină evanghelică în lupta din acest an pentru președinția SUA – în special în statul Iowa, unde luni vor avea loc primele primare republicane. Karen Johnson, 67 de ani, declară ziarului: „Trump este David și Goliat al nostru”. Nu este singura care gândește așa. „Am votat pentru Trump de două ori și îl voi vota din nou”, a declarat Cydney Hatfield pentru ziar. „Trump este singurul nostru salvator.” „Aceste alegeri fac parte dintr-o bătălie sfântă”

La mitingul lui Trump din Coralville, Iowa, evanghelistul Joel Tenney (27 de ani) a rostit rugăciunea de deschidere. „Aceste alegeri fac parte dintr-o bătălie sfântă”, a spus Tenney. „Dacă Donald Trump devine următorul președinte al Statelor Unite, va exista răzbunare pentru toți cei care au promovat răul în această țară.”

Miliardarul Trump se compară cu un simplu fermier

Un alt aspect interesant al clipului ciudat este remarcat de Bastian Brauns, care scrie pentru „T-Online” din Washington, DC: Videoclipul încearcă să compare miliardarul mogul imobiliar Trump cu simplul fermier american.

Cum functionează? Textul, stilul și chiar vocea filmului de campanie al lui Trump sunt aproape identice cu un discurs din 1978. Titlul său era: „Așa că Dumnezeu a făcut un fermier”. Emisiunea a fost moderată de prezentatorul radio ultraconservator Paul Harvey (1918-2009) în cadrul unui târg de agricultură. A fost apoi tipărită în „Altus Times” în 1986.
Anunțul lui Trump din 2024 spune: „Am nevoie de cineva cu brațele suficient de puternice pentru a lupta împotriva Statului Adânc, dar suficient de blând pentru a-și da naștere propriului nepot…”

În 1978, Donald Trump spunea : „Am nevoie de cineva cu brațe suficient de puternice pentru a ține apăsat un vițel, dar suficient de blând încât să-și nască propriul nepot…”

Până cel târziu în 2009, discursul a fost catapultat în cultura pop americană. Și dintre toate lucrurile în timpul pauzei de la Superbowl, finalul sezonului de fotbal american difuzat la nivel național. Producătorul american de camioane Ram a arătat o reclamă care în discursul lui Harvey  a inclus imagini din America rurală. Mașina anunțată apare doar la sfârșitul filmului publicitar.

Cine se află în spatele videoclipului?

Mintea inteligentă din spatele videoclipului Trump este Brendan Dilley (41 de ani), gazda podcastului „The Dilley Show”. Cu câteva săptămâni în urmă, New York Times l-a identificat drept liderul „miliției interne a lui Trump”. Dilley a fost un susținător al lui Trump de ani de zile, iar în 2018 a candidat fără succes la Congresul din Arizona ca „sprijinitor ferm” al mișcării „Make America Great Again”, pe care Trump a lansat-o în 2016.

În podcastul său, Dilley și-a prezentat viziunea pentru echipa sa, declarând că speră să-i angajeze pe toți cei 27 de membri ai echipei cu normă întreagă până la alegerile din 2024. „Avem nevoie de 12 luni din care toată lumea lucrează cu normă întreagă pentru a-l duce pe Donald Trump înapoi la Casa Albă în timp ce îl distrugem pe Joe Biden”, a spus el. Motto-ul lui Dilley: „Nu trebuie să fie adevărat. Trebuie doar să devină viral.”

Dacă vrei să vezi clipul, dă click pe linkul de mai jos:

https://www.youtube.com/watch?v=_yCbz3H_VBw

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with