Image 1
Image 2

CAPCANA OPAS

Inteligența artificială intră și în fotbal, deocamdată peste arbitri

Depistând cu precizie accidentările și intrarea unui jucător în poziția de offsaind Inteligența artificială pe viitor ar putea asista sau chiar înlocui arbitri la meciurile de fotbal.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Un inventator din Qatar, Mohamed Ahmed Al Qasabi, a obținut patru premii pentru invenția sa prezentată la Târgul Internațional de Invenții de la Seoul. Sistemul său de detectare a offsaidului este doar începutul. Invenția sa numită OPAS, este un sistem inteligent care detectează cu precizie încălcările offsaid în meciurile de fotbal, analizează performanța jucătorilor și accidentările.

 

Invenția aceasta de pionierat, numită și “Capcană OPAS” a primit medalia de aur fiind considerată cea mai bună invenție  de către  Institutul Coreean de Informații privind Brevetele. De asemenea invenția OPAS a primit și  premiul pentru inovație din Singapore și al Oficiului de Brevete al Consiliului de Cooperare din Golf.

 

Sistemul OPAS,  este conceput pentru a spori acuratețea în arbitrarea fotbalului.Tânărul inventator Al Qasabi a stabilit un nou punct de referință în tehnologia sportului, prezentând potențialul inovației de a transforma sistemele tradiționale folosind inteligența artificială.

 

Inventatorul sistemului OPAS  spune că acesta este doar începutul și a anunțat că mai are de oferit pe aceeași temă mai multe invenții în viitor. De aici până la arbitrarea arbitrilor  nu este decât un pas. Arbitrii, spun jucătorii și conducătorii de cluburi, pot fi neatenți sau pot fi cumpărați.

Așadar Inteligența artificială intră în fotbal, dar și în celelalte discipline sportive.

Citește și:

https://informatia-zilei.ro/fotbal-judetean-zeci-de-meciuri-in-weekend-in-satu-mare-arbitrii-delegati/

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns