Image 1
Image 2

SCRIMĂ

Iosif Paul, argint la Naționalul de floretă speranțe

Mai mulți sătmăreni au participat sâmbătă, 18 noiembrie 2023, la diferite competiții de scrimă.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Mézinger Márton, spadasinul talentat al școlii sătmărene, a demonstrat abilități remarcabile la Tbilisi Cup – 2023. Acesta s-a clasat pe locul 27 într-o etapă de Cupă Mondială destinată spadasinilor juniori.

 

Márton a trecut cu succes de faza grupelor, obținând 4 victorii și suferind doar 2 înfrângeri. În etapele ulterioare ale competiției, pe tabloul principal, Márton și-a demonstrat stăpânirea asupra ”armelor”, învingându-l pe belgianul Lars Toch cu un scor de 15–6 și pe germanul Max Straub cu 15–9. Cu toate acestea, lupta a devenit acerbă în tabloul de 32, unde s-a confruntat cu turcul Halis Efe Elibol. Chiar dacă a oferit o performanță remarcabilă, Márton a pierdut cu 15–14, clasându-se în cele din urmă pe locul 27.

 

Într-o ală competiție, floretistul Iosif Paul, reprezentant al școlii sătmărene, a obținut medalia de argint la Campionatul Național speranțe, individual băieți. Sub îndrumarea antrenorilor File Attila, Dan Şuta şi Izsáki Arnold, Iosif Paul a avut o serie impresionantă de 10 victorii, care l-au propulsat pe primul loc pe tabloul principal. În marea finală, Paul a întâlnit un adversar formidabil în persoana lui Robert Ghețu de la CS Triumf Bucureşti. Cu toate că a oferit o luptă aprigă, Iosif Paul a fost învins cu scorul de 15-11.

 

CITEȘTE ȘI:

CSM Olimpia – Olimpia MCMXXI 3-2 (1-0)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

CITEȘTE ȘI:

Griezmann încoronat de Ramos

Asculta acest articol La Tallin (Estonia), Atletico Madrid a învins-o pe Real Madrid, cu 4-2, și a câștigat Supercupa Europei.