Image 1
Image 2

REPREZENTANȚII ROMÂNIEI

Istvan Kovacs și Ștefania Vătafu, la cea mai nouă ediție UEFA CFM Players’ Edition

Istvan Kovacs și Ștefania Vătafu, la cea mai nouă ediție UEFA CFM Players’ Edition
UEFA Certificate in Football Management – Players’ Edition este un program de management dedicat jucătorilor și arbitrilor care încă activează, ...
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

…. dar vor să se pregătească și pentru ce urmează după terminarea carierei.

 

Confor site-ului FRF, la acest program participă și doi reprezentanți ai României: Ștefania Vătafu, mijlocaș al echipei feminine de la Anderlecht Bruxelles, dar și jucătoare activă cu peste 100 de selecții la Naționala Feminină a României, și Istvan Kovacs, arbitru Elite Class din 2019, care a reprezentat România și la Campionatul Mondial din Qatar, în 2022.

 

UEFA Certificate in Football Management – Players’ Edition este o variantă a programului de management realizat de UEFA dedicată jucătorilor și arbitrilor activi. Cursurile se desfășoară exclusiv online pe o perioadă de 9 luni, pentru a le permite participanților să continue să-și desfășoare activitatea de pe teren. Printre participanții la această ediție se mai numără Francis Coquelin (jucător la Villareal), Holger Badstuber (fost fotbalist la Bayern Munich), Axel Witsel (jucător la Atletico Madrid), Ramona Bachman (jucătoare la PSG) și Eugenie Le Sommer (jucătoare la Olympique Lyon).

 

Într-un interviu pentru FRF.rocei doi au vorbit despre cum s-au desfășurat primele sesiuni, ce i- determinatsă ia această decizie și așteptări au de la acest program. REdăm mai jos declarația oferită diteu-lui FRF de Istvan Kovacs.

 

”Am auzit în urmă cu 3 ani despre curs, m-am gândit că odată ce îmi termin activitatea în arbitraj vreau să rămân în fotbal. Vreau să învăț lucruri noi despre management, asta aș vrea să fac după ce îmi închei cariera în arbitraj. Am găsit acest curs ideal pentru ce îmi doresc pe viitor. Nu știi ce îți aduce viitorul, dar aici putem schimba opinii diferite și ne putem dezvolta mai rapid. E expertiză benefică din alte zone în activitatea fiecăruia. Sunt multi fotbaliști activi care joacă la echipe de top din Europa și din lume, foști fotbaliști la cel mai înalt nivel. Sunt singurul arbitru din program la această ediție. Prima sesiune a fost interesantă și interactivă, lucrăm și pe grupe.

 

CITEȘTE ȘI:

 

Ce fac reprezentantele județului din Liga 3 la fotbal?

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Dan Petrescu revine la CFR

SPORT ROMÂNESC

Dan Petrescu revine la CFR

Dat afară de sud coreienii de la Jeonbuk Hyundai, echipă cu care a  ajuns pe ultimul loc în prima ligă din Coreea de Sud, Dan Petrescu este pe cale să se întoarcă în România.