Image 1
Image 2

Jumătate din maşinile verificate de RAR în judeţul Satu Mare sunt neconforme

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Doar în prima jumătate a anului 2019, nu mai puţin de 33.508 vehicule au fost verificate din punct de vedere tehnic în toată ţara, de către Registrul Auto Român. În urma controalelor s-a constatat că mai puţin de jumătate (45,47%) dintre acestea erau neconforme. Astfel că 1.700 de autovehicule verificate de către inspectorii R.A.R în trafic au prezentat pericol iminent de accidente.

”Cele mai multe probleme au fost descoperite la instalaţia electrică de iluminare şi semnalizare, sistemul de reducere a emisiilor poluante, punţi, jante, anvelope şi suspensie, vizibilitate precum şi la sistemele de frânare şi direcţie”, anunţă reprezentanţii R.A.R prin intermediul unui comunicat de presă .

În primele şase luni ale acestui an, în judeţul Satu Mare au fost verificate 1.302 atutoturisme, iar dintre acestea, 49,92% erau neconforme. Totodată, 28 de maşini prezentau pericol iminent de accident. De asemenea, 1,15% dintre vehicule prezentau probleme legate de inspecţia tehnică periodică, acestea fiind expirate sau false.

În urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, în perioada menţionată au fost aplicate 409 sancţiuni contravenţionale, au fost retrase 193 certificate de înmatriculare şi au fost reţinute 3 permise de conducere.

”În situaţia în care una dintre măsurile luate a fost reţinerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecţii tehnice specifice la reprezentanţele RAR din ţară. Rezultatele controalelor desfăşurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR – Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni”, menţionează reprezentanţii R.A.R.

1 comentariu

  1. Ultimele randuri sunt importante……..deci jumatate din cele oprite ,care oricum se vad de la o posta ca sunt cam vechi si neitretinute.
    In rest daca ne uitam la statistica ,accidente din cauza problemelor tehnice sunt cele mai putine (0.4%), cele mai multe vin de la lipsa de atentie, lipsa de experienta, alcool , viteza.Unul care stie ca franele sunt cam slabute , merge incet ,pastreaza distanta , nu se baga in situatii periculoase ,depasiri etc. In rest tinerii cu BMW cu verificare OK ,se infig pe garduri/copaci /nevinovati……

Lasă un răspuns

Connect with