Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

PROBLEME DEMOGRAFICE

Kelemen Hunor, despre declinul demografic

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor (foto), a declarat marţi, la Sfântu Gheorghe, că este nevoie de politici publice curajoase pentru a opri declinul demografic şi exodul tinerilor către Occident.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

“Când vorbim de problemele demografice, de declinul demografic permanent, spunem că după diagnostic trebuie să vii şi cu un tratament, trebuie să ai şi o soluţie pe termen mediu, pe termen lung, iar o altă soluţie decât a sprijini tinerii nu există. Nu există o altă soluţie decât de a veni cu sprijin substanţial pentru acei tineri care vor să rămână în ţară şi vor să crească copii (…) Noi am lansat încă în 2021, în Guvern şi la nivelul autorităţilor locale, multe programe care poate în 10-15 ani vor da şi rezultate, nu mai repede, fiindcă ăsta este termenul minim până când vei vedea rezultatele.

 

 

Deci, interesul nostru este de a susţine tinerii, de a susţine familiile tinere, de a da un loc de muncă sigur şi o diplomă pe piaţă valabilă pentru tinerii care vor să rămână acasă şi de a asigura infrastructura necesară pentru ei să îşi construiască un viitor pe pământul natal”, a declarat liderul UDMR. El a amintit câteva propuneri iniţiate pentru a veni în sprijinul tinerilor şi a opri exodul acestora, având în vedere “forţa de atracţie uriaşă a Occidentului”.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with