Image 1
Image 2

RECORD GUINNESS

La ce vârstă a murit cel mai bătrân câine din lume?

Lumea animalelor este fantastică prin surprizele pe care le oferă, prin modul în care unele animale se raportează la om.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Pe numele lui Bobbi, un mastiff  de Alentejo, a fost declarat  de Guinness World  Rekords  în urmă cu un an cel mai bătrân câine care a trăit vreodată.

Bobi s-a născut în data de 11 mai 1992. La moartea lui avea 31 de ani și 165 de zile. Când a intrat în cartea recordurilor avea 30 de ani și 267 de zile. De atunci a fost atent urmărit de cercetători pentru a afla secretul longevității lui.

 

Bobi a trăit în satul portughez Conqueiros, alături de proprietarul lui, Lionel Costa și familia acestuia. Veterinarul Karen Becker, care l-a vizitat des a scris cu duioșie pe pagina de Facebook: „Acest băiat dulce aseară și-a deschis aripile de înger. Deși a trăit cel mai mult dintre toți câinii din istorie, cele 11 478 de zile ale sale pe pământ nu au fost suficiente pentru cei care l-au iubit.”

 

Recordul său de cel mai bătrăn câine a fost omologat pe data de 2 februarie 2023. Data nașterii sale a  fost înregistrată în anul 1992 la Serviciul Medico-Veterinar din orașul Leira. Vârsta lui Bobi a fost verificată și de SIAC, o bază de date pentru animalele de companie autorizată de guvernul portughez.

 

Când s-a născut împreună cu alți trei frați, stăpânul avea deja mai mulți câinii și s-a decis să nu-i păstreze. Lionel  l-a ascuns  de tatăl său într-o anexă a gospodăriei, iar când a fost descoperit era deja prea mare ca să fie omorât.

 

Foarte sociabil, secretul longevității lui Bobi a fost că s-a hrănit exclusiv cu mâncare  umană. „El a mâncat ce mâncam și noi” spune Lionel Costa. „I-am înmuiat mereu pâinea în apă pentru a îndepărta condimentele.”

 

Lionel Costa a avut mai mult câini care au trăit mult. Mama lui Bobi, cățelușa Gira, a trăit 18 ani, iar un alt câine al familei Costa, a trăit 22 de ani. Bobi a avut mulți fani, iar la împlinirea vârstei de 31 de ani a fost sărbătorit cu mare fast având peste o sută de oaspeți.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

CITEȘTE ȘI: