Image 1
Image 2
Acasa

La Hunedoara şi Reşiţa se poate, la Satu Mare nu!

La Hunedoara şi Reşiţa se poate, la Satu Mare nu!
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

După prima manşă a barajului de promovare în Liga 2 se poate spune că trei echipe, CSM Reşiţa, Corvinul Hunedoara şi CSM Alexandria, şi-au asigurat practic revenirea în al doilea eşalon al fotbalului din România.
CSM Reşiţa şi Corvinul sunt două echipe de tradiţie din România, continuatoare a celor care, în urmă cu 2 sau 3 decenii, sau chiar mai mult, evoluau pe prima scenă a fotbalului carpatin. Într-o vreme în care exista, cu adevărat, şi Olimpia Satu Mare

Faptul că Reşiţa şi Hunedoara vor avea echipe în Liga 2 demonstrează că se poate şi că acolo unde există dorinţă, o strategie coerentă, finanaţare şi lot bun, se ajunge la rezultatele dorite. Ar putea fi un exemplu pentru fotbalul sătmărean, pentru CSM Olimpia, o echipă care s-a vrut, dar nu reuşit, să fie continuatoarea a celei care încânta cu ani în urmă, zeci de mii de sătmăreni. Ne referim, fireşte la FC Olimpia, cea galben-abastră.

Din păcate, această echipă de fotbal, de la CSM Olimpia Satu Mare, a fost constituită anapoda, pentru a servi, probabil, unor interese care nu au prea multe puncte comune cu fotbalul sătmărean. În contextul în care finanţarea, nu una modestă, ba chiar consistentă, a fost asigurată din bani publici. Iar pentru cheltuirea banului public cineva trebuie să dea socoteală. Nu de alta, dar pe surse avem informaţii că această echipă, fără un obiectiv de performanţă, fără intenţia de sprijini înfiinţarea unui centru de copii şi juniori, a beneficiat de o finanţare de a peste 1 milion de euro. Un buget pe care nu îl au multe echipe de Liga 2. Mai mult, CSM Olimpia este singura echipă din eşaloanele 2 şi 3 care nu are datorii faţă de jucători şi staff. Foarte bine! Doar că, comportarea echipei în partea a doua a sezonului, în play-off, a fost una lamentabilă, cu jocuri şi rezultate ruşinoase care nu justifică această finanţare. Probabil că din aceste motive, pentru că nu ar fi avut prea multe de spus, conducerea clubului nu organizat obişnuita conferinţă de presă de la final de sezon. CSM s-a limitat în a trimite presei un comunicat în obişnuitul limbaj de lemn. Mai ales al preşedintelui clubului care, în mesaj, nu s-a sfiit să pupe mâna şefului. Ne oprim aici cu comentariile despre CSM Olimpia. Deocamdată, pentru că am mai avea multe de spus.

Pentru că vorbim de Olimpia, nu putem să nu pomenim de cealaltă grupare din Satu Mare care poartă acest nume. Este vorba de Olimpia,echipa care îşi joacă meciurile pe stadionul Someşul. O echipă care, decocandată, nu convinge foarte mult. E şi greu când te numeşti Olimpia şi joci pe Someşul. Poate şi pentru că în staff se află unele persoane care au fost prezente în conducerea defunctei echipe FC Olimpia, cea care şi-a dat duhul în toamna anului 2017.

Asta nu ne împiedică să felicităm întreaga echipă, cu antrenori cu tot, pentru câştigarea titlului de campioană a judeţului Satu Mare. Ne-am bucura dacă echipa ar trece de baraj şi ar promova în Liga 3. Ar fi interesant de văzut un duel “Olimpia contra Olimpia”. Aşa că mult succes la baraj Olimpia MCMXXI!

Rezultate baraj Liga 2:
• CSM Deva – CSM Reşiţa 2-3
• Foresta Suceava – Ceahlăul Piatra Neamţ 0-0
• SC Popeşti Leordeni – CS Tunari 2-1
• Unirea Ungheni – Corvinul Hunedoara 0-2
• Viitorul Dăeşti – CSM Alexandria 0-2

Returul se va disputa miercuri, 7 iunie.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns