Image 1
Image 2

SATU MARE

La Târgul de Crăciun se găsesc decorațiuni și produse alimentare de cea mai bună calitate

Atmosfera de sărbătoare se simte din plin în Centrul Nou al municipiului Satu Mare. Și pentru că data Crăciunului se apropie cu pași repezi, sătmărenii se preocupă să își decoreze casa și să-și umple mesele cu cele mai bune produse, realizate chiar în județul nostru. 
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Fie că ne referim la diferite obiecte de decor, precum coronițe pentru ușă, globuri pentru brazi, aranjamente de masă, brazi în miniatură, ori diferite produse alimentare, cumpărătorii care ajung în Centrul Nou au garanția că vor alege ce este mai bun pentru ei și pentru familie, ori prieteni.

 

 

De exemplu, Simon Zsuzsanna realizează coronițe cu fir croșetat și au prețuri cuprinse între 50 și 180 de lei. Producătoarea începe lucrul la ele încă din vară, deoarece fiecare obiect cu care se prezintă în fața cumpărătorilor necesită timp pentru a fi realizat așa cum se cuvine. Aranjamentele de Crăciun de pus pe masa de sărbătoare costă începând de la 70 – 80 de lei și ajung până la aproximativ 130 de lei.

 

În ce privește aranjamentele puțin mai mici, acestea sunt sub formă de cană sau ghiveci pentru flori și sunt la fel de aspectuoase precum cele tradiționale. Au prețuri începând de la 35 de lei și ajung la 45 de lei.

 

Pot fi achiziționate pentru propria locuință, sau pot fi oferite drept cadou prietenilor, deoarece sunt toate superbe și lucrate cu multă grijă și atenție. De regulă, conțin o lumânare, brăduți în miniatură, fundițe din mătase ori iută, fulgi de nea, globuri dar și zăpadă artificială, în ton cu anotimpul în care ne aflăm.

 

Aceeași producătoare a expus pe taraba căsuței sale diferite globuri, cu prețuri începând de la 5 lei și până la 35 de lei bucata. Este vorba despre îngerași croșetați de diferite dimensiuni, dar și globuri gravate în lemn.

 

Îngerașii sunt deosebiți, având tot corpul croșetat din fire albe și pot fi utilizați ca decor pentru brad, ori puși la fereastră, în funcție de preferințe.

 

Lista cu obiectele oferite sătmărenilor pasionați de podoabe originale, confecționate de producători locali, nu se oprește aici. Aceeași sătmăreancă reușește să surprindă și la capitolul brăduți în miniatură. Majoritatea au prețuri de la 120 de lei și au 40 de centimetri înălțime.

 

 

Sunt pline de globuri, acadele în culorile roșu și alb, crenguțe sau clopoței. Și aceste deocoruri pentru casă îi trec foarte bine.

 

“Toate obiectele ne trec foarte bine, dar cel mai puțin ne trec aceste globuri care se vând cu tot cu suport. Sunt învelite în catifea, se lucrează foarte greu. Este vorba despre o bază din scârț pe care se aplica materialele alese.

 

Nevasta a zis că nu mai face, că oamenii nu le cumpără. Avem deja cateva bucăți care se vând cu 35 – 45 de lei”, a declarat soțul producătoarei Simon Zsuzsanna, care a lipsit de la căsuță în momentul interviului.

Cert este că doritorii îi pot cumpăra produsele la orice oră, din intervalul 15:00 – 21:00.

 

Produsele din lavandă sunt foarte apreciate de sătmăreni

 

De la nicio ediție a Târgului Moșului nu lipsește nici Adela Ulici care are o plantație de lavandă la Tătărești.

Are decoruri deosebite pentru întreaga casă, confecționate, evident, în ton cu sărbătoarea Nașterii Pruncului Sfânt.

 

Pe lângă săculeții tradiționali cu lavandă confecționați pentru a fi puși în dulapuri sau în dormitor, pentru un somn odihnitor și profund, producătoarea decoruri pentru masa de Crăciun începând de la 15 lei și până la cel mult 50 de lei.

 

 

Se potrivesc foarte bine pentru cei care iubesc culorile vibrante la capitolul decorării locuinței pentru perioada de sfârșit de an, lavanda fiind dominantă. Decorurile sunt potrivite a fi utilizate atât la masa festivă, cât și pe pervazul ferestrei, sau în oricare alt loc se dorește a fi împodobit.

 

Cei interesați de produsele cosmetice naturale au posibilitatea să aleagă, pentru cei dragi, pachetele cadou frumos împachetate și accesibile oricui ca preț. Este vorba despre sare de baie, săculeți cu lavandă, apă florală sau ulei extras din aceeași plantă, dar și lumânări cu un miros deosebit. Cadourile pot fi achiziționate cu prețuri între 45 și 85 de lei.

 

Cei care doresc să își împodobească biroul cu un mini tablou tridimensional deosebit, au la dispoziție o gamă variată de astfel de obiecte.
Însă cele mai cumpărate obiecte sunt săculeții parfumați, pentru că aceștia au numeroase întrebuințări atât în casă, cât și agățați în mașină.

 

 

Adela Ilici se ocupă din anul 2016 cu producerea obiectelor pe bază de lavandă, spunând despre acestea că sunt sută la sută naturale, neavând adăugate ingrediente de origine artificială.
Apa florală și uleiul sunt obținute prin distilare, iar păpușile umplute cu flori sunt confecționate din materiale naturale, prietenoase cu pielea copiilor.

 

O “cană” fierbinte cu sănătate găsiți la căsuța producătorilor Lenuța și Vasile Jurj din Micula

 

Sătmărenii care trec prin Târgul Moșului și doresc să se încălzească cu un “pahar” de sănătate, o pot face trecând pe la căsuța producătorilor Lenuța și Vasile Jurj, veniți la Satu Mare tocmai din Bercu Nou, comuna Micula. Aceștia au venit în Centrul Nou cu diferite sortimente de sucuri naturale, fie ambalate în pungi de trei litri, fie la pahar.

 

 

Sătmărenii se pot încălzi aici cu un pahar de suc fierbinte, care este absolut delicios, și numai bun, după o sesiune de shopping și un concert de colinde oferit de organizatori.
Cei care doresc să se încălzească, pot alege varianta de măr cu scorțișoară, măr cu strugure și scorțișoară, sau strugure cu scorțișoară. Paharul costa începând de la 6 lei și până 8 lei.

 

 

În ce privește sortimentele de băuturi naturale oferite de producători, lista nu se oprește aici. Mustul consumat pe loc costă 8 lei.
Cei care doresc să consume sucuri sănătoase au posibilitatea să cumpere la pungi de trei litri. Sortimentul de măr este 25 de lei, la 5 litri este 35 de lei.

 

 

Amestecurile din măr cu țelină și morcov, măr cu sfeclă și ghimbir, măr cu strugure, sfeclă și ghimbir, măr cu strugure, măr cu morcov, sfeclă roșie și țelină au prețul de 35 de lei la punga de trei litri cu robinet, iar pentru 5 litri, prețul este 60 de lei. De regulă, cei care caută produsele lor sunt persoane care fac tratamente pentru diferite afecțiuni grave, dar care își găsesc rezolvare prin aceste sucuri miraculoase.

 

Standul acestor producători poate fi ușor de găsit în Piața 25 Octombrie, deoarece au expuse și cinci soiuri de mere, spre vânzare, în lăzi mari. Sunt crescute natural, ne mai spune Lenuța Jurj, iar prețul este de 5 lei per kilogram.
Cei interesați pot găsi la căsuța lor și murături, precum gogoșari sau castraveți, dar și păstăi cu legume pentru ciorbe.

 

 

“Sucul e făcut cu multă dragoste și cu mult suflet. Cu multă sudoare. Îl facem cu drag pentru clienții noștri, pentru oameni care sunt bolnavi și într-adevăr au nevoie. De cinci ani de zile ne ocupăm să producem acest suc. Avem aproape trei hectare de livadă, și suntem eu cu soțul. Avem merii, vița de vie, cireși, caise, piersici… Avem câte un pic din toate. Nu este o muncă tocmai ușoară, pentru că nici nu prea avem cu cine să lucrăm” , a mai menționat Lenuța Jurj.

 

Cert este că toți acești producători locali își fac munca din pasiune, pentru a aduce în fața sătmărenilor produse de cea mai bună calitate.

Citește și:

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with