Image 1
Image 2

FONDURI EUROPENE

Lansarea ghidului pentru apelul de proiecte în educație timpurie:23.1 milioane de euro pentru proiecte în educație

Lansarea ghidului pentru apelul de proiecte în educație timpurie:23.1 milioane de euro pentru proiecte în educație
Autoritatea de Management pentru Programul Educație și Ocupare a lansat în consultare publică Ghidul Solicitantului pentru proiectul „Sistem Unitar pentru Educație Timpurie Incluzivă și de Calitate”, destinat îmbunătățirii accesului la educație de calitate pentru toți, cu un buget de 23.100.000 de euro.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Autoritatea de Management pentru Programul Educație și Ocupare 2021-2027, parte a Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, a pus recent la dispoziție publicului Ghidul Solicitantului pentru un nou apel de proiecte denumit „Sistem Unitar pentru Educație Timpurie Incluzivă și de Calitate” (SU-ETIC). Acest apel non-competitiv, încadrat în Prioritatea P05 – „Îmbunătățirea participării copiilor la educație antepreșcolară și preșcolară“, vizează promovarea egalității de acces la educație și formare de înaltă calitate pentru toți, inclusiv pentru grupurile defavorizate.

 

 

Cu un buget impresionant de 23.100.000 de euro, proiectul SU-ETIC are ca scop principal îmbunătățirea calității și accesibilității educației timpurii prin mai multe inițiative cheie. Acestea includ formarea inițială și continuă a educatorilor în competențe cruciale pentru adaptarea la diverse contexte etno și multiculturale, precum și sprijinirea elevilor din liceele pedagogice prin burse de studiu pentru a încuraja cariere în domeniul educației timpurii.

 

 

Un alt pilon important al proiectului este lansarea unui program național de mentorat destinat educatorilor, cu scopul de a reduce diferențele dintre mediul urban și cel rural în adoptarea noului curriculum și a strategiilor didactice inovatoare. De asemenea, proiectul prevede elaborarea unui set de standarde unitare de calitate pentru programele de educație timpurie și formarea personalului implicat în evaluarea și monitorizarea calității la nivel județean.

 

 

O inovație notabilă este dezvoltarea de ghiduri cu bune practici pentru facilitarea implementării curriculumului actualizat și principiilor fundamentale ale unei educații timpurii incluzive de înaltă calitate. Aceste resurse sunt menite să servească ca un suport esențial pentru personalul didactic în eforturile lor de a oferi o educație adaptată nevoilor diverse ale copiilor.

 

 

Participarea publică este încurajată în acest proces, iar propunerile și observațiile pot fi trimise la adresa de e-mail [email protected] până la data limită de 24 aprilie 2024. Această inițiativă subliniază angajamentul continuu al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene de a sprijini educația de calitate și incluzivă, de la cele mai fragede etape ale dezvoltării copiilor.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

IFPLUS CURIOZITATE

Câți profesori au făcut cumpărături cu cardul de prima didactică

Peste 3600 de profesori au făcut deja cumpărături folosind cardul pentru prima didactică, în valoare de 1500 de lei, până la data de 1 noiembrie, potrivit surselor Edupedu.ro.

This content is for IZ Plus Lunar, IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si Tiparit si PDF Lunar, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ <35, IZ PLUS ANUAL, and IZ PLUS 3 LUNI members only.
Log In Join Now