Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

CONCLUZIILE UNUI STUDIU RECENT

Legătura neașteptată între pierderea rapidă în greutate și riscul de cancer

Legătura neașteptată între pierderea rapidă în greutate și riscul de cancer
Descoperirile subliniază importanța investigării oricărei scăderi neașteptate în greutate și a menținerii unui stil de viață sănătos pentru prevenirea bolilor și îmbunătățirea calității vieții.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

Pierderea bruscă în greutate poate fi asociată cu un risc crescut de cancer, dezvăluie un studiu recent efectuat pe un eșantion mare de participanți.

În timp ce legătura dintre obezitate și cancer este bine cunoscută, acest studiu a evidențiat, de asemenea, că și scăderea rapidă în greutate poate fi un factor de risc.

Cercetătorii au constatat că persoanele care au pierdut mai mult de 10% din greutatea lor corporală au prezentat un risc semnificativ mai mare de a fi diagnosticate cu cancer în următoarele 12 luni.

Riscul a fost cel mai ridicat în rândul celor care au depus eforturi minime pentru a slăbi. Studiul a implicat aproape 160.000 de profesioniști din domeniul sănătății și a monitorizat informații timp de aproximativ 28 de ani.

Riscul a fost mai pronunțat în cazul cancerului la nivelul sistemului digestiv superior și al căilor biliare. Cu toate acestea, asocierea nu a fost la fel de puternică în cazul altor tipuri de cancer. Este important să se investigheze orice scădere neașteptată în greutate pentru a identifica eventualele cauze subiacente, inclusiv posibilitatea de cancer. Limitările studiului includ dependența de informațiile autoraportate și aplicabilitatea limitată a rezultatelor la alte populații. Pe de altă parte, alte studii au demonstrat beneficiile pierderii intenționate în greutate asupra reducerii riscului de cancer. Aceste descoperiri subliniază importanța menținerii unui stil de viață sănătos și gestionării greutății corporale pentru prevenirea bolilor și îmbunătățirea calității vieții.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns