Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

ÎNTREVEDERE GORGHIU-JUROVA

Legile justiției și pensiile speciale, pe agenda discuțiilor

Postare ( Sablon)
Alina Gorghiu - Vera Jurova
Postare ( Sablon)
Luni, 30 octombrie, ministrul Justiției, Alina Gorghiu a avut o întâlnire cu vicepreședinta Comisiei Europene, Vera Jourova.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Tema principală de discuție a fost realizarea unui sistem de justiție bun, a scris Alina Gorghiu pe Facebook.

 

 

Tema principală de discuție a constituit-o realizarea unui sistem de justiție bun pentru cetățean, acesta fiind interesul comun al României și al Comisiei Europene.

Am mulțumit Verei Jourova pentru parteneriatul constant pe care l-am avut cu domnia sa și cu Comisia Europeană și am asigurat-o că sistemul de justiție din România este unul de încredere, robust, ca sistemul de justiție din orice alt stat din Uniunea Europeană.” a ascris Gorghiu pe Facebook.

 

 

Ministrul Justiției a subliniat că închiderea MCV a însemnat un moment cheie, un obiectiv strategic bifat de România.

De asemenea, adoptarea legilor justiției a fost un punct esențial pentru sistemul de justiție din România.

Raportul privind Statul de Drept monitorizează toate statele din UE și înseamnă, așa cum a precizat și doamna vicepreședintă a Comisiei, tratament egal pentru toate statele. Aceeași procedură de verificare pentru toți!” a mai scris Gorghiu pe Facebook.

 

 

Ea a adăugat că se continuă modernizarea și îmbunătățirea sistemului judiciar.

Suntem atenți să facem progrese, în continuare, de substanță, solide. Suntem atenți să adoptăm legislație predictibilă, să avem o activitate a DNA susținută, o activitate a DIICOT pe temele importante, de la trafic de droguri la trafic de persoane.” se mai arată în comunicatul postat pe Facebook.

 

 

Potrivit sursei citate, pe agenda de discuții cu vicepreședinta Comisiei Europene s-au aflat și recomandările din Raportul privind Statul de Drept, legea pensiilor de serviciu, dar și măsurile pentru asigurarea adecvată a resursei umane, având în vedere că, în martie anul viitor, vor fi în jur de 600 de noi magistrați în sistem, ca urmare a promovării examenului INM și a examenului de admitere în magistratură pe baza vechimii de 5 ani.

 

 

Teme europene importante au fost, de asemenea, pe agendă (directiva privind combaterea violenței împotriva femeilor, Media Freedom Act, directiva privind protejarea jurnaliștilor și a activiștilor privind drepturilor omului – directiva Anti-SLAPP, propunerile de măsuri pentru digitalizare, inteligență artificială și combaterea infracțiunilor din mediul online, precum pornografia infantilă și hate speech).

Vicepreședinta Comisiei Europene a mulțumit pentru maniera în care România a susținut tragerea la răspundere a Federației Ruse în contextul războiului din Ucraina.” se arată în încheierea postării.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns