Image 1
Image 2

CÂINI ABANDONAȚI

Localnicii de pe strada Poienița din Gherța se tem să nu fie atacați

Pe adresa Redacției Informația Zilei a sosit o reclamație prin care o localnică din comuna Turț și-a exprimat îngrijorarea cu privire la prezența mai multor câini abandonați, în zona străzii unde își are locuința, în localitatea Gherța Mare.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Aceasta a declarat că nu poate să iasă în fața curții din cauza haitelor de câini, deoarece se teme să nu fie atacată. Situația este așa de anul trecut, după cum a mai menționat, și crede că se poate ajunge chiar la atacuri ale locuitorilor din zonă.

 

 

„Rog autoritățile din comuna Turț să facă ceva! Este plin de câini abandonați pe stada Poienită din Gherța Mare și nu numai. Eu am ajuns în punctul în care efectiv nu pot să ies în fața curții că sunt atacată de acești câini, iar vecinii la fel.

 

 

Trebuie neapărat să vă spun că anul trecut câinele vecinului a fost sfâșiat de acești câini în fața casei mele. Dacă nu mă credeți, vă pot arăta imaginile pe care le-am făcut. Am înregistrările cum l-au omorât! Doamne ferește de vreo nenorocire să sară la vreun copil sau la o bătrânică! Nu se mai poate așa!

 

 

Înțelegem că, din păcate, tot oamenii i-au abandonat și pe acei câini și că sunt și ei niște suflete care au nevoie de îngrijire, dar să ne înțelegeți și pe noi. Am ajuns efectiv să ne fie frică să ieșim din case, pentru că probabil cei care au autoritate nu știu de existența problemei.

 

 

Cert este că sunt conștientă că este un fenomen la nivelul întregului județ, însă nu mai putem continua așa. Este nevoie să stopăm fenomenul, fie că se găsește un cabinet veterinar să facă sterilizări gratuite sau chiar contracost, fie că dăm amenzi drastice acelor oameni, cu ghilimele spus, care își abandonează cățeii. Sau chiar ambele.

 

 

Aici sunt de vină în primul rând oamenii care își lăsă pe drumuri animalele. Este inuman să abandonezi așa un suflet, să îl lași fără un acoperiș deasupra capului, dar și fără hrană. Nu se poate să nu existe o soluție pentru această situație, zic eu, tragică.

 

 

Ideea e să nu se transforme în ceva mai tragic, după cum am mai spus, să nu se ajungă până acolo încât să atace pe cineva”, a precizat Nicoleta B., localnică din Gherța Mare.

 

Citește și:

https://informatia-zilei.ro/satmarenii-nu-se-incumeta-sa-ia-acasa-catei-abandonati/

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

CITEȘTE ȘI: