Image 1
Image 2

PĂRERI PRO ȘI CONTRA

Mămicile sătmărence să apeleze sau nu la serviciile UPU și ale Secției de Pediatrie?

De-a lungul timpului, pe adresa redacției Informația Zilei au sosit mai multe reclamații privind serviciile oferite la Unitatea de Primiri Urgențe Satu Mare, dar și cuvinte de apreciere au fost la adresa anumitor cadre medicale.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În ultimele zile, mai multe mămici au dorit să facă publică experiența lor trăită la UPU Satu Mare, unele dintre ele plângându-se de sistemul medical și protocoale, altele apreciind personalul medical, dar criticând lipsa curățeniei pe secția de Pediatrie.

 

 

În cele ce urmează, redăm integral reclamația uneia dintre sătmărence, care a avut o experiență relativ bună în cele două locații ale Spitalului Județean Satu Mare.

 

 

Bună ziua! Vreau să împărtășesc cu voi experiența noastră, cu bebe de 4 luni de la UPU Satu Mare și Secția de Pediatrie. 

 

 

În primul rând, mergeți la UPU doar dacă ați epuizat toate celalalte variante: medic de familie, centru de permanență, pediatru. Nu mergeți la UPU pentru muci și tuse, iar după aceea comentați că ați așteptat 5 ore pe hol. La UPU se ia în funcție de starea pacientului, nu de cât timp ai venit.

 

 

Nu e ușor să stai la UPU și abia aștepți să scapi de acolo. Sunt medici buni, cărora le pasă și vor să te ajute, dar din păcate se lovesc de un sistem defect, neorganizat și sunt epuizați.

 

 

Asistentele sunt și ele, fac ce trebuie să facă, dar ar fi bine ca în loc de o privire plină de milă, să dea o mână de ajutor când chiar nu au nimic altceva de făcut. Decât să te uiți cu milă, mai bine ține cu milă masca de oxigen copilului, ca mama să își poată liniști copilul cu ambele brațe.

 

 

Pe Secția de Pediatrie, doctori, asistente, infiermiere de nota 10. Da, mi-ar fi plăcut să știu că doctorul îmi vede măcar de două ori copilul pe zi la vizite, nu doar o singură dată dimineața, dar aici din nou e vina sistemului. Totuși dacă e nevoie, sunt acolo și vin să ofere ajutor. 

 

 

Curățenia? Depinde de mămicile care vin pe Secție. Dacă sunt persoane care au 7 ani de acasă și știu cum se folosește o toaletă, curățenia se menține, e decentă. Toaleta nu e pentru picioare, nici ușa și gresia pe post de scrumieră, peria de toaletă nu mușcă și dacă te speli pe mâini, nu îți vor cădea jos.

 

 

Câteva aspecte remarcate aici… Nu știu dacă e de folos informația, poate pe cineva ajută, poate cineva se simte, poate e doar o descărcare a mea. Multă sănătate!”, a declarat sătmăreanca Noemi C.

 

 

O sătmăreancă a spus că s-a speriat de “curățenia” de la Pediatrie

 

 

O altă mămică este pe părere, în schimb, că la capitolul curățenie și dezinfectare a spațiilor, Secția Pediatrie este sub orice critică.

 

 

Aceasta spune că știe cazuri concrete în care mămicile din cercul de cunoștințe au venit acasă cu copiii cu infecții spitalicești și că mai bine te gândești de zece ori înainte să apelezi la serviciile oferite de spital, în general.

 

 

“Și eu am fost trei zile internată cu fetița de trei ani. Curățenia e de nota 0! E o mizerie de te sperii. Baia… vai de capul lor… De le trimiți inspectia pe ei, sunt fripți… asta nu se numește Pediatrie (…)

 

 

Nu știu dacă pacienții sunt luați în funcție de gravitate la UPU. Copilul meu era mic cu pneumonie și am stat 3 ore la Urgențe. Efectiv am intrat cu forța peste ele. O doctoriță cu păr vâlvoi roșu, machiată de zici că venise de la vreo nuntă, aur pe ea de zici că a spart vreo bijuterie, cu unghii lungi de gel, statea la povești cu asistenta, și doar un pacient…

 

 

Deci nu e doar sistemul, când tu stai la povești și vezi că un copil mic de nici 2 ani nu are nici putere să își țină căpșorul. Fie îți faci munca de plăcere, fie cu sila! Poate se sesizează cineva în privința ei!”, a declarat sătmăreanca Diana A.

Se pare că doamna doctor cu păr roșcat a mai avut și alte plângeri, dar sătmărencele ai căror copilași au ajuns pe mâna lor nu au îndrăznit să facă vreo reclamație, în ideea că oricum nu se va rezolva nimic.

 

 

În concluzie, dragi mămici, voi decideți dacă vă puneți speranța în sistemul medical sătmărean și în medicii de la UPU sau Sectia de Pediatrie. Părerile sunt împărțite.

Desigur că există și cadre medicale excepționale în județul Satu Mare, însă nu toți avem norocul să ajungem în grija lor.

 

Citește și:

Un sătmărean felicită o secție de la Spitalul Județean

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns