Image 1
Image 2

DESPRE MÂNCARE

Mâncarea ne păcălește creierul să se simtă bine

Mâncarea ne păcălește creierul să se simtă bine
Poate că nu doar o singură dată s-a întâmplat să te simţi cu moralul la pământ şi să ai nevoie de ceva care să te facă să te simţi mai bine.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Cel mai la îndemână lucru – mâncarea! Se pare că oamenii de ştiinţă au descoperit faptul că mâncarea nu este doar o scuză, ea chiar ne păcăleşte creierul să se simtă mai bine atunci când se află într-o pasă mai proastă!

 

Conform site-ului csid.ro, o echipă de cercetători condusă de Dr. Lukas Van Oudenhove de la Universitatea din Leuven, Belgia, a folosit scanarea IRM pentru a evalua impactul emoţional al grăsimii atunci când este este injectată în stomac. Ei au recrutat 12 voluntari sănătoşi, cu greutate optimă şi au scanat undele lor cerebrale, în timp ce acestora le-au fost prezentate o serie de imagini triste şi neutre şi au fost de asemenea expuşi la muzica tristă şi neutră.

 

Grăsimea poate modula  stările de spirit ale oamenilor

 

 

Următorul par a constat în introducerea – fie a acizilor graşi, fie a unui ser fiziologic – în stomacul lor, dar fără a le menţiona participanţilor ce anume li s-a introdus. Cercetătorii au descoperit faptul că nivelurile de tristeţe în rândul celor care au consumat acizi graşi au fost cu aproximativ 50% mai mici comparativ cu cei care au primit ser fiziologic. “Consumul de grăsime pare să ne facă mai puţin vulnerabili la emoţiile triste, chiar dacă nu suntem conştienţi neapărat de acest lucru.” a declarat Dr. Oudenhove. Cercetătorii au declarat faptul că concluziile lor ar putea avea implicaţii importante pentru persoanele care suferă de obezitate, tulburări alimentare şi depresie.

 

 

Cu toate acestea, declară echipa de cercetare în Journal of Clinical Investigation, un studiu viitor ar trebui să recruteze o gamă mai largă de participanţi, astfel încât efectele să poată fi extrapolate la nivelul unei populaţii de referinţă mai mare. Dr. Giovanni Cizza de la Institutul Naţional de Diabet şi Boli Digestive declară: “Noi nu am ştiut că grăsimea injectată în stomac poate modula stările de spirit ale oamenilor atât de mult. Trebuie să existe o cale prin care intestinele comunică cu creierul, dar încă nu am perceput-o aşa cum se cuvine.”

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with