Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Manifestări de Ziua Armatei României la Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga”

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

De Ziua Armatei României, reprezentanţii Centrului Militar Judeţean Satu Mare au organizat la Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga”, în 23 octombrie, manifestarea desfăşurată sub egida proiectului „Ziua Armatei României în şcoli”. Alături de elevi şi cadre didactice, cadrele militare de la Centrul Militar Judeţean Satu Mare au cinstit memoria militarilor români care au luptat și care au adus jertfa supremă pentru apărarea trupului țării, având convingerea că această sărbătoare este un bun prilej pentru a ne manifesta patriotismul.


Directorul Ioan Gozar a prezentat programul şi invitaţii, în acelaşi timp cosemnând pentru cei prezenţi, dar mai ales pentru elevi, că această sărbătoare este importantă pentru neamul românesc şi că se cuvine să ne cinstim Armata şi pe militari. Activitatea a debutat cu intonarea Imnului de Stat de către corul şcolii, după care directorul adjunct Șepețan Ioan a prezentat contextul istoric și evenimentele petrecute în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Acestea au dus la eliberarea oraşului Carei în data de 25 octombrie 1944, zi aleasă pentru a marca Ziua Armatei României. La rândul său, maiorul Raț Bujor de la Centrul Militar Judeţean a subliniat însemnătatea zilei de 25 octombrie pentru poporul român şi pentru Armata României. În continuare, reprezentanţii Centrului Militar Judeţean, Raț Bujor și Cozma Viorel, au prezentat elementele specifice profesiei militare prin prisma experienţelor trăite în timpul participării la misiunile desfăşurate în teatrele de operaţii.
Apoi, elevii din clasele a VI-a C, a VII-a A, a VIII-a A și a VIII-a C, coordonați de profesorul Pusta Ciprian şi acompaniați de corul școlii, coordonat de profesorul Rotaru Ionuț, au susținut un program artistic prin care au omagiat ostașii țării.
Cu acest prilej, reprezentanţii Biroului informare-recrutare de la Centrul Militar Judeţean Satu Mare au prezentat oferta educaţională şi profesională a Ministerului Apărării Naţionale şi detalii despre modalitatea de înscriere la instituţile de învăţământ militar. Elevii şcolii au interacţionat cu invitaţii, manifestând interes şi curiozitate faţă de specificul profesiei şi carierei militare, solicitând informaţii despre admitere şi despre specificul instituţiilor de învăţământ militare.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

La Casa Diana a avut loc un concurs pe teme de educaţie civică

Marţi, 16 iulie, la Casa de tip familial Diana avut loc un concurs pe teme de educaţie civică denumit „Adolescent Responsabil”, organizat de purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Satu Mare, cpt. Camelia Lucuţ în colaborare cu inspector Felicia Hrihorişan, sociologul Poliţiei Sătmărene”. Scopul acestei acţiuni a fost acela de a evalua cunoştinţele dobândite de elevi în timpul activităţilor desfăşurate de oamenii legii.