Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

EVENIMENT

Membrii Cenaclului literar “Afirmarea” şi-au reluat activitatea

După o pauză de câteva luni de zile, perioadă în care au fost vacanţe şi concedii pentru o bună parte a populaţiei active, iată că în 13 octombrie 2023, membrii Cenaclului literar “Afirmarea” din Satu Mare,... 
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

…au fost convocaţi la Muzeul de – Artă din reşedinţa de judeţul Satu Mare, la o nouă reuniune atelier, sub coordonarea prozatorului Ioan Aniţaş, în calitate de preşedinte al grupării literare şi a poeta Liliana Doboş-Lazăr – vicepreşedintă. Reuniunea la care facem referire a deschis practic Stagiunea de toamnă-iarnă 2023/2024 a cenaclului.

După trecerea în revistă a unor evenimente culturale care au avut loc în perioada de vacanţă, dar şi a altora care vor avea loc, au fost făcute unele precizări privind antologia cenaclului pentru care încă se mai primesc materiale, fiind stabilit ca termen final de transmitere a materialelor în format electronic, pe adresa [email protected], până cel târziu pe 22 octombrie. Materialele transmise după această dată nu vor mai fi incluse în “Antologia – Afirmarea 2023”.

Odată cu finalizarea acestor demersuri de ordin organizatoric, au avut cuvântul membrii cenaclului care au avut asupra lor creaţii mai noi sau de altă factură.

Au citit din creaţiile lor: Liliana Dobos-Lazăr, Florina Juncu, Corina Finta, Lia Cozma-Koka, Caudiu Pop şi Ioan Aniţaş. Fiind vorba despre o reuniune care a deschis stagiunea, aşa cum anticipam în cele de mai sus, comentariile au fost lăsate pentru şedinţele care urmează, în care fiecare membru al acestei grupări literare o să aibă posibilitatea de a-şi pune în valoare creaţiile. Desigur, atunci nu vor lipsi nici analizele pe text.

Alături de cei menţionaţi mai sus, la şedinţa Cenaclului “Afirmarea” au mai participat: poetul şi criticul literar dr. Ioan Nistor, soţii Georgeta şi Claudiu Govor, soţii Ioan şi Maria Bâle.

Tot în cadrul acestei reuniuni cenacliere a fost prezentat numărul 1 al revistei „Afirmarea – serie nouă„ editat de “Asociaţia Clubul Creatorilor Afirmarea – Satu Mare”, apărută la 83 de ani, după ultimul număr din anul 1940, conţinut asupra căruia vom reveni într-un număr viitor al cotidianului nostru.

În următoarea reuniune cenaclieră care va avea loc pe 23 octombrie, de la ora 17. Va citi poezie poeta Liliana Dobos-Lazăr. Gazda întâlnirii va fi Sala de festivităţi a Liceului de Arte „Aurel Popp”, din Satu Mare.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with