Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

DEZVOLTARE PERSONALĂ

Metoda simplă prin care afli imediat cine îţi vrea binele sau dimpotrivă

Cu toţii ne dorim să ne dăm seama cum sunt, de fapt, cei mai apropiaţi oameni din cercul de prieteni, cunoştinţe sau rude. În aparenţă, putem vedea intenţiile bune ale cuiva faţă de ...
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

… propria persoană, însă realitatea ar putea să fie cu totul alta.

Câteva indicii vă pot arăta imediat şi sigur care este adevărata faţă a celor mai dragi oameni, sau a colegilor, iar surprizele nu se vor lăsa aşteptate.

Principalul motiv pentru care se poate spune cu certitudine că aveţi parte de oameni toxici în viaţa dv. este pentru că încearcă să vă scadă stima de sine, prin gesturi constante. Este vorba despre utilizarea manipulării, subiectivism şi narcisism, neasumarea responsabilităţii pentru faptele mai puţin lăudabile, nu îşi cer scuze niciodată, inconsecvenţa, provocarea constantă de a face lucruri pe care nu vi le doriţi şi determinarea de a va transpune într-o stare de victimă.

De asemenea, este ştiut faptul că oamenii toxici au “darul” de a împrăştia cu noroi în oricine şi tendinţa de a lansa zvonuri false despre persoanele faţă de care simt invidie. Aceşti oameni fac asemenea gesturi groteşti şi din amuzament, dar şi pentru a-i jigni pe ceilalţi.

De fapt, oamenii toxici sunt suflete nevindecate, care au avut parte de traume în copilărie şi mai apoi, în viaţa de adult, prin intermediul relaţiilor amoroase. Au rămas cu răni, şi pentru că nu mai fac faţă propriei suferinţe, ajung să provoace nefericire persoanelor care nu corespund aşteptărilor lor sau care nu le îndeplinesc dorinţele. Astfel, pornesc zvonuri nefondate despre oamenii pe care doresc să-i tragă în mocirla în care ei înşişi se află, de fapt. Practic, le atribuie “victimelor” lor exact acele însuşiri negative pe care chiar ei le deţin.

Este recomandat ca agresorii, chiar dacă se limitează doar la agresiune verbală, să consulte un medic de specialitate, în acest caz fiind vorba despre un psiholog sau psihoterapeut clinician, pentru a ajunge la miezul problemei şi a nu mai cauza suferinţă celor din jur.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Câți bani trebuie să ai ca să fii cu adevărat bogat?

FILOZOFIA AVERII

Câți bani trebuie să ai ca să fii cu adevărat bogat?

Thomas Druyen, un sociolog de la Universitatea Sigmund Freud din Viena, autor al cărții „Prinți fericiți”, „Împuternicirea bogăției”, sau „Averea, o filozofie pentru o responsabilitate a superbogaților și o considerație a valorilor”, cercetează de mai bine de 30 de ani lumea celor bogați.

IFPLUS MOTIVAȚIA

Obiectivele realiste contribuie la creșterea stimei de sine

Începutul unui nou an este revigorant mai ales în plan psihologic - întoarcerea paginii se simte întotdeauna ca pe un nou început, atât de proaspăt și de motivant. În 2020, am intrat nu numai într-un an nou, ci într-un deceniu cu totul nou.

This content is for IZ Plus Lunar, IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si Tiparit si PDF Lunar, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ <35, IZ PLUS ANUAL, and IZ PLUS 3 LUNI members only.
Log In Join Now