Image 1
Image 2

MINIFOTBAL

Penitenciarul Satu Mare, locul 1 la un turneu

Miercuri, 15 noiembrie 2023, Penitenciarul Satu Mare a găzduit Campionatul regional de mini-fotbal „Cupa Sătmarului” 2023, ediția a IV-a.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

La acest turneu au participat 7 persoane private de libertate custodiate de Penitenciarul Bistrița, 10 persoane private de libertate custodiate de Penitenciarul Baia Mare, 6 persoane private de libertate custodiate de Penitenciarul Gherla, 9 persoane private de libertate custodiate de Penitenciarul Oradea și 9 persoane private de libertate custodiate de Penitenciarul Satu Mare.

 

Activitatea sportivă s-a desfăşurat în incinta Liceului cu Program Sportiv Satu Mare, în sala de sport ”Ecaterina Both”.
Activitatea sportivă contribuie la asigurarea unui echilibru funcţional între comportamentele fizice şi cele psihice ale personalităţii umane. Aceasta include un ansamblu de acţiuni care vizează transformări de natură fizică şi psihică. Este vorba despre întărirea sănătăţii, dezvoltarea armonioasă a corpului, dezvoltarea aptitudinilor fizice, consolidarea deprinderilor şi priceperilor motrice, dezvoltarea spirituală a personalităţii, a unor calităţi morale şi estetice.

 

Scopul evenimentului a fost colaborarea unităților penitenciare din regiunea Nord-Vest a României în vederea stimulării interesului persoanelor private de libertate pentru sport și mișcare, precum și conștientizarea persoanelor private de libertate cu privire la valențele educative ale sportului. Prin această activitate, s-a urmărit dezvoltarea capacităţii de practicare a sportului de echipă, a spiritului de competiţie şi implementare a comportamentului de fair–play în rândul persoanelor private de libertate, sensibilizarea şi implicarea societăţii civile în activităţi de educaţie şi asistenţă psihosocială, derulate în perioada execuţională, în scopul facilitării reintegrării sociale a persoanelor private de libertate.

 

Evenimentul s-a finalizat cu premierea câștigătorilor: locul I – Penitenciarul Satu Mare, locul II – Penitenciarul Bistrița și locul III – Penitenciarul Baia Mare. S-au oferit cupe tuturor echipelor câștigătoare, iar echipele care au ocupat locul II, respectiv locul III au primit câte o minge de fotbal. De asemenea, au fost acordate diplome de participare echipelor Penitenciarului Gherla și Penitenciarului Oradea, precum și diplome pentru „Cel mai bun jucător” și „Cel mai bun portar”.
Penitenciarul Satu Mare adresează felicitări câștigătorilor, își exprimă recunoștința și aprecierea pentru munca celor implicați în reușita acestui eveniment și transmite mulțumiri unităților penitenciare colaboratoare pentru deschiderea manifestată față de activitate, arbitrilor care și-au dedicat timpul acestui eveniment, precum și partenerilor de la nivel local fără de care activitatea nu ar fi putut avea loc, respectiv Liceul cu Program Sportiv Satu Mare, Asociaţia Judeţeană de Fotbal Satu Mare și Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Satu Mare.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Trebuie mutat Penitenciarul din Satu Mare la marginea oraşului?

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

CITEȘTE ȘI: