Image 1
Image 2

POLITIC

Ministrul Tîlvăr, despre bugetul pentru armament

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr s-a întâlnit cu atașații apărării acreditați în țara noastră.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Bugetul pentru apărare va fi, și în 2024, de 2,5 la sută din PIB, „aproximativ 40 la sută urmând să fie folosit pentru achizițiile de tehnică și echipamente”, a spus ministrul Apărării Naționale,  Angel Tîlvăr.

 

 

Declarația a fost făcută marți, 12 decembrie, la Palatul Cercului Militar Național, în cadrul întâlnirii anuale cu atașații apărării acreditați în țara noastră.

Potrivit Ministerului Apărării, ministrul Tîlvăr le-a mulțumit acestora pentru activitatea depusă în anul 2023, un an plin de provocări, și a exprimat speranța într-o cooperare la fel de fructuoasă în cursul anului viitor, în sprijinul intereselor de securitate reciproce ale țărilor noastre.

 

 

 

 

”De asemenea, oficialul MApN a apreciat relațiile excelente între partenerii din NATO și UE, în special în contextul războiului de agresiune al Federației Ruse în Ucraina, și a exemplificat prin decizia Bulgariei, României și Turciei de a dezvolta un grup operativ care va lucra împreună împotriva ameninţării minelor plutitoare din Marea Neagră.”, informează sursa citată.

 

 

 

Totodată, ministrul Apărării Aaționale a declarat că sprijinul aliaților pentru Ucraina rămâne extrem de important și a asigurat că România va continua să facă acest lucru.

”În context, Angel Tîlvăr a făcut și o trecere în revistă a misiunilor și operațiilor internaționale în care sunt angajate forțele Armatei României și a precizat că bugetul pentru apărare va fi, și în 2024, de 2,5 la sută din PIB, „aproximativ 40 la sută urmând să fie folosit pentru achizițiile de tehnică și echipamente”.” se arată în comunicat.

 

 

 

În final, Tîlvăr i-a rugat pe atașați să transmită omologilor săi din țările pe care le reprezintă „aprecierea și recunoștința pentru munca depusă împreună în 2023 și deschiderea față de consolidarea cooperării în 2024”. 

 

 

 

Activitatea se înscrie în seria întâlnirilor anuale ale reprezentanților conducerii MApN cu atașații străini ai apărării și are ca scop intensificarea cooperării militare cu statele cu care România întreține relații diplomatice.

 

CITEȘTE ȘI:

Armata României are nevoie de oameni din Satu Mare

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with