Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

GESTUL INEDIT DIN CULISELE VICTORIEI

Misterul miliardarului grec în universul fotbalului

Misterul miliardarului grec în universul fotbalului
Iorgos Vardinoianis a încercat să-l transfere și pe Gică Hagi la echipa Panathinaikos.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

Explorând intrarea unui armator controversat, miliardar grec, în sfera de influență a celebrei echipe a Stelei, care a triumfat în Cupa Campionilor Europeni. Ce dar special a oferit jucătorilor după victoria împotriva Barcelonei.

 

Iorgos Vardinoianis (88 de ani), originar din Grecia, a intrat în cercul apropiat al Stelei în perioada de glorie a clubului românesc, în anii ’80, când echipa din Ghencea a triumfat în Cupa Campionilor Europeni.

 

 

Detaliind modul în care un afacerist grec, controversat armator, a intrat în anturajul echipei Steaua, cea care a câștigat trofeul Cupei Campionilor Europeni. Ce gest special le-a făcut tuturor jucătorilor după victoria în finala Cupei Campionilor Europeni din 1986.

 

 

Steaua a obținut în acea perioadă și Supercupa Europei, jucând și o semifinală de Cupa Campionilor și o altă finală în 1989, unde a suferit o înfrângere în fața AC Milanului.

 

 

Iorgos Vardinoianis, un important om de afaceri, a fost apropiat de Nicolae Ceaușescu și de fiul acestuia, Valentin Ceușeascu.

 

 

Tudorel Stoica (69 de ani), fost căpitan al Stelei în acea perioadă, a dezvăluit că Iorgos Vardinoianis era prezent adesea la club, însă nu a avut îndrăzneala să-l întrebe detalii despre el.

 

 

Stoica a povestit că afaceristul grec le-a oferit o vacanță de lux jucătorilor Stelei care au contribuit la câștigarea Cupei Campionilor Europeni.

 

 

„Sincer, nu îmi permiteam să-l întreb pe domnul Valentin despre asta în acele vremuri. Dar da, grecul era prezent la toate meciurile importante. A fost și la finală, avem poze cu el de acolo. Și după victorie, a făcut un gest incredibil!

 

 

Ne-a oferit tuturor o vacanță de două săptămâni la Atena, cu familiile noastre. Două săptămâni într-un hotel de lux, de 5 stele, condiții la superlativ, vă puteți imagina ce însemna asta în acele vremuri…”, a povestit Tudorel Stoica, conform publicației Iamsport.ro.

 

 

Iorgos Vardinoianis a afirmat în 2020 că ideea de a-l folosi pe Anghel Iordănescu în finală îi aparține, după ce a aflat că Tudorel Stoica va fi suspendat.

 

 

Misterul miliardarului grec în universul fotbalului
   Misterul miliardarului grec în universul fotbalului

 

Iorgos Vardinoianis a dorit să-l transfere pe Gică Hagi la Panathinaikos

 

Iorgos Vardinoianis, născut în Creta, a devenit unul dintre cei mai influenți afaceriști din Grecia, având companii în industria petrolieră, transport naval, publicitate și media.

 

La sfârșitul anilor ’70, a contribuit la recuperarea unei nave românești eșuate în apropierea Atenei și de atunci s-a apropiat de fostul dictator al României.

 

Vardinoianis a fost președintele clubului Panathinaikos între 1979-2000, contribuind la transferurile lui Anghel Iordănescu la OFI Creta și ale lui Doru Nicolae și Dănuț Lupu la Panathinaikos, cluburi asupra cărora avea o mare influență.

 

Iorgos Vardinoianis a încercat să-l transfere și pe Gică Hagi la echipa Panathinaikos. După revoluția din 1989, i-a făcut o ofertă de 8 milioane de dolari, însă fostul mijlocaș a ales să plece la Real Madrid contra sumei de 4 milioane de dolari.

 

CITEȘTE ȘI: Gică Hagi vorbește deschis despre performanța academiei

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns