Image 1
Image 2

MANICHIURA MASCULINĂ

Motivul pentru care bărbații adoptă tendința lacului de unghii.

Bărbații adoptă acum lacul de unghii, dar este acest gest o formă de exprimare personală sau o contestare a normelor tradiționale de gen?
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Culoarea și estetica nu mai sunt domenii exclusive ale femeilor, bărbații începând să adopte și ei lacul de unghii ca formă de expresie personală. Această tendință, în creștere în rândul bărbaților, pare să pună sub semnul întrebării ideile tradiționale despre masculinitate, provocând o dezbatere amplă despre ce înseamnă să fii bărbat în societatea actuală.

 

 

Recent, s-a observat o creștere a bărbaților care își pictează unghiile, un gest care pare să transmită un mesaj împotriva noțiunilor toxice de masculinitate. Această tendință ridică întrebarea dacă bărbații sunt acum mai liberi să se exprime prin culoare și estetică, sau dacă este o încercare de a compensa pentru greșelile trecutului, în contextul unor evenimente recente care au pus în lumină comportamente toxice din partea unor figuri masculine publice.

 

 

Este discutabil dacă această practică ar trebui interpretată ca o formă de penitență sau de autocritică în fața inegalităților perpetuate de structurile patriarhale. Poate că acesta este un mod prin care bărbații încearcă să se distanțeze de stereotipurile negative asociate cu masculinitatea, încercând să demonstreze că sunt altfel decât imaginea tradițională a bărbatului dominant și toxic.

 

 

De asemenea, se ridică întrebarea dacă bărbații pot fi văzuți ca victime ale acelorași structuri patriarhale care îi favorizează. Este posibil ca, prin adoptarea unor practici estetice considerate tradițional feminine, bărbații să încerce să redefinească și să conteste ceea ce înseamnă să fii bărbat. Această tendință poate reflecta o dorință de a explora și accepta o gamă mai largă de expresii ale identității de gen.

 

 

Criticii pot vedea în această tendință o modalitate de a devia atenția de la problemele mai profunde legate de inegalitatea de gen, în timp ce alții pot interpreta aceasta ca o evoluție pozitivă în direcția unei societăți mai deschise și mai acceptante. În orice caz, adoptarea lacului de unghii de către bărbați pare să fie un semnal că ideile despre masculinitate și feminitate sunt într-o continuă schimbare și că există o dorință de a depăși limitele impuse de normele de gen tradiționale.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with