Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Multe băuturi alcoolice conţin concentraţii periculoase de metale grele

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Imagine dintr-o pălincie clasică
Imagine dintr-o pălincie clasică

 

O serie de evenimente nedorite din ultima perioadă arată că alcoolul poate ucide dacă este consumat în cantităţi mai mari şi mai ales nu i se cunoaşte provenienţa.
Cercetările făcute în domeniul băuturilor alcoolice evidenţiază faptul că aproximativ 85% din aceste băuturi distilate nesupuse controlului privind sănătatea publică au un conţinut ridicat de metale grele şi o serie de compuşi chimic toxici.

Potrivit unor aprecieri România este pe locul 5 în lume la consumul/locuitor, generând efecte dezastruoase în ceea ce priveşte starea de sănătate a populaţiei. Otrăvirile cu alcool metilic sunt o dovadă că se consumă distilate care au conţinut diferit de alcool fără a se cunoaşte provenienţa şi nici compoziţia.

Prevenirea intoxicaţiilor, inclusiv a deceselor suspecte, stau la îndemâna consumatorilor de alcool. Acestora li se recomandă să se uite cu atenţie la cele consemnate pe eticheta de pe sticlă. Nici atunci să nu aibă toată încrederea că îngurgitează ceea scrie pe hârtie. Un semnal de alarmă îl poate reprezenta preţul redus al băturii. Acest aspect este demn de luat în seamă înainte de a consuma tăria respectivă.

Anumite procente de metale grele se pot regăsi şi în băuturile distilate din fructe de către cetăţeni pentru consum propriu, mai ales atunci când instalaţiile de distilare nu sunt executate din cupru, inox alimentar ş.a.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

Lasă un răspuns