Image 1
Image 2

AMENZI DSVSA SATU MARE

Multe restaurante nu ştiu unde să ţină marfa

O nouă săptămână, o nouă rundă de sancţiuni acordate de DSVSA Satu Mare. Mai multe restaurante şi magazine alimentare din judeţ au fost amendate.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Satu-Mare au realizat, în perioada menţionată, 94 de acţiuni de control în domeniul siguranţei alimentare. Verificările au vizat: unităţi de abatorizare, unităţi de procesare carne şi lapte, unităţi catering depozite alimentare, hipermarketuri, supermarketuri, pieţe agroalimentare, centre de colectare a laptelui materie primă, automate de lapte, unităţi alimentaţie publică, baruri, brutării, laboratoare de cofetărie, magazine alimentare şi de legume fructe, pieţe agro alimentare.

Controalele efectuate în unităţi, sunt realizate de către inspectorii de specialitate din domeniile siguranţei alimentare, a produselor de origine animală şi non animală cu respectarea strictă, a legislaţiei sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor şi a normelor stabilite de Autoritate Naţională Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, respectarea cerinţelor specifice programului HACCP, respectarea şi realizarea programului de Autocontrol în unităţile de producţie şi procesare produse alimentare de origine animală şi non animală.

DSVSA Satu Mare, va continua acţiunea de verificare a unităţilor de alimentaţie publica şi a unităţilor care desfac produse alimentare de origine animală şi non animală de pe raza localităţilor judeţului, precum şi a tuturor zonelor de agrement, ştrandurilor, taberelor şi pensiunilor de pe raza judeţului. Acţiunea va cuprinde şi restaurantele şi sălile de evenimente, care mai organizează în perioadă următoare nunţi, banchete, boteze, precum şi alte evenimente, pentru a pre întimpina apariţia unor episoade nedorite.

În urma acestor controale au fost aplicate 13 sancţiuni contravenţionale , din care – 7 amenzi contravenţionale în valoare totală de 26.000 lei, din care amenzi contravenţionale în valoare de 26.000 lei – 2 cantine/restaurante/catering + 5 magazine alimentare , din localităţile Moftinu Mic – 2, Oar – 1, Păulean – 1, Satu Mare – 1, Pişccolt – 1, Doba – 1, – pentru nerespectarea normelor stabilite de Autoritatea Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare, depozitare şi de valorificare a produselor alimentare, precum şi pentru nerespectarea condiţiilor de depozitare a produselor alimentare, dar şi 6 avertismente pentru 6 producători particulari, de legume fructe din pieţele agro alimentare din Satu Mare – pentru manipularea necorespunzătoare a produselor aduse în piaţă, pentru comercializare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

IFPLUS CONTROALE DSVSA

Amendă uriașă pentru că și-a tăiat porcii în curte

În săptămâna 20-26 octombrie 2023, inspectorii de specialitate din cadrul Serviciului Sănătate și Bunăstare animală au efectuat un număr de 91 de controale în exploatații profesionale și non profesionale din județul Satu Mare.

This content is for IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ PLUS 3 LUNI, IZ PLUS ANUAL, IZ Plus Lunar, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ <35, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, and IZ+ si Tiparit si PDF Lunar members only.
Log In Join Now