Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Muşeţelul este eficient în tratarea gastritelor hiperacide

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

    Muşeţelul este o plantă anuală, plăcut mirositoare cu tulpina de 10-50 cm înălţime, erectă sau ascendentă, puternic ramificată, cu florile albe, cele tubuloase galbene. Muşetelul este întâlnit cel mai frecvent în zona de stepă-subetajul fagului, locuri ruderale şi pajişti. Se utilizează în scop medicinal inflorescenţele înainte de a se matura complet, care conţin minim 0,3 % ulei volatil.

Acţiune terapeutică: antiinflamatorie, antiseptică, antispasmodică, carminativă, tonică, sedativă, stomahică, analgezică şi antibacteriană.

Extactele sunt utilizate pentru tratarea indigestiilor, a gastritei, gripei, nevralgiei, colitei, ulcerului, rănilor etc.

În medicina populară (uz intern) se folosesc florile sub formă de infuzie pentru tratarea gastritelor hiperacide, enterocolite, colici abdominale, guturai, ulcer gastric, stimularea funcţiei hepatice, astm bronşic, gripă.

În tratamentele de uz extern, se folosesc florile sub formă de infuzie pentru tratarea gingivitelor, amigdalitelor, abceselor dentare, ulcerelor varicoase, furunculozei, hemoroizilor, ulceraţiilor, reumatismului, eczemelor, iar tinctura se foloseşte pentru tratarea arsurilor.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns