Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Negriţoiu, ING: Băncile care majorează comisioanele vor pierde clienţi

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Băncile care majorează comisioanele vor pierde clienţi, pentru că aceştia se vor duce acolo unde se sunt mai bine trataţi şi au costuri mai mici, a declarat directorul general al ING Bank România, Mişu Negriţoiu.

“Piaţa bancară locală este foarte competitivă. Raporatele noastre arată că clienţii se duc acolo unde se simt mai bine, unde sunt mai bine trataţi, unde au costuri mai mici. Multe comisioane vor trebui să scadă pentru că serviciile pe care ca bancă le acorzi clienţilor sunt mai puţine şi te costă mai puţin. Serviciile bancare trebuie să te coste mai puţin în România, în continuare”, a spus Negriţoiu, prezent la lansarea unei platforme educative dedicată serviciilor de internet banking.

 

El a adăugat că platforma ING Bank va permite clienţilor să compare serviciile furnizate de bancă cu ale altor jucători de pe piaţă şi să decidă în cunoştinţă de cauză.

Denumit www.ebank-ing.ro, noul site explică produsele şi serviciile de internet banking ale ING Bank şi cum funcţionează acestea.

Prin intermediul secţiunii “e-ducativ”, site-ul prezintă un dicţionar de e-banking care include o gamă largă de definiţii pentru termenii din domeniu şi articole pe teme de internet banking.

De asemenea, pltaforma prezintă un istoric care să familiarizeze cititorii cu modul în care au evoluat în timp produsele şi serviciile de internet banking în secţiunea “e-storic” şi, în plus, invită utilizatorii să ofere sugestii sau să lanseze subiecte de discuţie prin intermediul secţiunii “e-xprimă-te”.

Potrivit reprezentanţilor ING Bank, iniţiativa lansării unui site educativ dedicat internet banking reprezintă un pas firesc în continuarea dezvoltării şi creşterii gradului de utilizare a acestui mediu.

Conform studiilor de piaţă, românii utilizează din ce în ce mai mult internetul, dar nu au încă suficiente informaţii pentru a face şi operaţiuni bancare pe internet în aceeaşi măsură.

Astfel, rapoarte Eurostat şi Gfk arată că 47% dintre români utilizează activ internetul pentru a face diferite operaţiuni şi 58% din populaţia bancarizată utilizează internetul.

În acelaşi timp, potrivit ultimului studiu al Asociaţiei Române a Băncilor, la finalul anului 2011, 83% dintre respondenţi nu cunoşteau serviciile de internet banking, iar 90% dintre aceştia nu ştiau ce presupune mobile banking.

Cele două tipuri de servicii se numără printre cel mai puţin cunoscute produse bancare în rândul românilor, în pofida tendinţei de creştere a ratei de utilizare a noilor tehnologii şi a internetului.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns