Image 1
Image 2
Acasa

VICTIMA UNUI TERIBIL DESTIN

Nevaccinat și cu comorbidități, micuțul devine al patrulea caz fatal de rujeolă în România

Nevaccinat și cu comorbidități, micuțul devine al patrulea caz fatal de rujeolă în România
Această tragedie ilustrează gravitatea rujeolei și necesitatea protecției prin vaccinare.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Un tragic eveniment s-a înregistrat în Giurgiu, unde un copil în vârstă de un an a pierit din cauza rujeolei. Conform informațiilor furnizate de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP), micuțul nevaccinat avea și mai multe afecțiuni concomitente.

Datele furnizate de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul INSP arată că în intervalul 1 ianuarie 2023 – 14 ianuarie 2024 au fost înregistrate 3.353 de cazuri confirmate de rujeolă în România, soldate cu 4 decese.

Tragicul deces al celui de-al patrulea copil din cauza rujeolei a avut loc în Giurgiu și s-a înregistrat la un bebeluș de un an, care nu fusese vaccinat împotriva acestei boli. Copilul avea, de asemenea, mai multe condiții medicale asociate, printre care insuficiență respiratorie cronică restrictivă, hidrocefalie, tetrapareză spastică și întârziere neuropsihomotorie.

Cazurile confirmate de rujeolă s-au raportat în 35 de județe și în municipiul București, cu cele mai ridicate numere în Mureș (776), Brașov (795), Giurgiu (191), Hunedoara (147), Cluj (204), și Ilfov (149), iar restul județelor cu mai puțin de o sută de cazuri fiecare.

În perioada cuprinsă între 6 decembrie 2023 și 14 ianuarie 2024, conform datelor extrase din Registrul Național de Evidență a Vaccinărilor (RENV), au fost vaccinați în total 38.114 copii cu vaccinul ROR, dintre care 6.519 copii cu vârste cuprinse între 9 și 11 luni.

CITEȘTE ȘIRujeola este riscantă atât pentru copii, cât și pentru părinții nevaccinați!

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns