Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Nimic nou sub soarele Mării Negre

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Școlile de vară din acest an au fost, cu siguranță, cele mai slabe din ultimii ani. Cu excepția scandalului iscat de școala din Secuime organizată de concurenții UDMR, restul nu au adus nimic nou. Simplă coincidență sau calcul, PSD, PNL și PDL și-au fixat aceeași perioadă, în același loc, la Marea Neagră.

Dacă de la PDL nu se aștepta nimic, curiozitatea a fost foarte mare din partea electoratului USL. Se anunțase că Antonescu își va lansa candidatura la prezidențiale. Ziua cea mare a fost, din păcate, anostă. La întâlnirea comună a tinerilor liberali și social democrați se aștepta un discurs fulminant din partea lui Crin Antonescu. Atmosfera a fost mai degrabă una plictisitoare. Victor Ponta se juca pe telefon, Radu Mazăre se fotografia cu fotomodele, în sală era gălăgie și forfotă. Parcă era o ședință la căminul cultural.

Televiziunile de știri, fără nicio excepție, nu au luat în serios acest eveniment. Antena 3 i-a luat la rost pe cei doi lideri ai USL, criticându-i pentru proasta prestație a majorității parlamentare “care nu se vede nicăieri”. O altă televiziune a prezentat un sondaj din care reieșea că PSD se distanțează de PNL, iar credibilitatea lui Crin Antonescu scade, în comparație cu a lui Victor Ponta. Gândită ca o închidere spectaculoasă a vacanței parlamentare și ca un nou început pentru anul politic, școala de vară a USL a fost un eșec. O plimbare degeaba până la malul mării, o brambureală în plus pe teritoriul dominat de Radu Mazăre. Păcat de timpul pierdut.

Prin comparație, televiziunile de știri au acordat mai mare atenție nașterii nepoatei președintelui Traian Băsescu. Opinia publică a aflat câți centimeri a avut micuța născută prin cezariană. Problemele țigănimii în căutarea regilor, noile dezvăluri despre Elodia, au trezit mai mult interes decât școlile de vară. Oare de ce? O primă explicație ar fi că liderii USL nu mai au ce spune. Au spus cam tot ce aveau de spus. Au încercat și auto-critica, e drept că destul de timid. La reuniunea grupurilor parlamentare USL s-a constat un lucru știut de toată lumea, slaba prezență a reprezentanților majorității. Parlamentarii PSD, PNL și PC nu se duc la lucrările parlamentului, așa cum nu s-au deplasat nici la școala de vară organizată de conducerile de partid.

Lejeritatea cu care abordează problemele din țară o vor plăti guvernamții foarte scump. Dar se pare că nu întregul USL, ci doar partea sa din dreapta, PNL. Crin Antonescu explică erodarea partidului prin intervenția DNA-ului asupra miniștrilor PNL. De ce, potrivit ultimelor sondaje, PSD ar obține la europarlamentare 40%, iar PNL doar 20%? A crescut la 17% și PDL-ul care nu face nimic din ce ar trebui să facă un partid de opoziție. S-ar părea că doar aceste trei partide, plus UDMR, sunt peste pragul electoral. Restul, inclusiv Mișcarea Populară, nu saltă peste 5 procente. Deci lumea este interesată de aceste formațiuni politice, le urmărește evoluția. La rândul lor, aceste partide ar trebui să fie atente la semnalele venite din rândul populației. Poate că aici este problema liberalilor. PNL este mai puțin atent la electoratul său decât PSD-ul. Crin Antonescu riscă să conducă un partid închis, ferecat între propriile ziduri. PNL începe să confunde numărul membrilor de partid cu numărul voturilor. Lipsa de atenție a televiziunilor de știri, a presei în general, față de acțiunile PNL este un puternic semnal de alarmă pe care se pare că președintele Crin Antonescu nu-l ia în seamă.

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)