Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

SPORTIVUL ANULUI

Novak Djokovic, laureatul anului 2023 la Gala Premiilor Laureus

Novak Djokovic,  laureatul anului  2023 la Gala Premiilor  Laureus
Novak Djokovic, liderul Mondial al clasamentului ATP, a fost ales sportivul anului în cadrul celei de-a 25-a ceremonii a Premiilor Laureus, ....
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

…. echivalentul premiului Oscar pentru sport, Gala a  avut loc luni seara la Galeria de cristal a Palatului Cibeles din Madrid.

 

Djokovic a reuşit un sezon 2023 spectaculos, în cursul căruia a ajuns la 24 de titluri de Mare Şlem, după victoriile de la Australian Open, Roland Garros şi US Open.
Totodată sârbul a cucerit pentru a cincea oară în cariera sa Premiul Laureus rezervat celui mai bun sportiv al planetei, pe care l-a mai primit în 2012, 2015, 2016 şi 2019.
Odată cu acest premiu Novak Djokovic l-a egalat numărul de distincții pe Roger Federer, care a primit acest premiu în 2005, 2006, 2007, 2008 și 2018.
La feminin, premiul rezervat celei mai bune sportive a revenit jucătoarei spaniole de fotbal Aitana Bonmati, câştigătoarea Balonului de Aur în 2023.

 

Bonmati a fost recompensată cu această distincţie după un sezon istoric, în care a cucerit toate trofeele colective şi individuale, cu FC Barcelona şi selecţionata Spaniei.
Fotbalistul englez Jude Bellingham, jucătorul echipei Real Madrid şi câştigătorul trofeului Golden Boy, a primit la rândul său premiul rezervat revelaţiei mondiale a anului, după debutul excepţional în tricoul clubului madrilen, la doar 20 de ani.

 

Laureații Laureus  2023  

·   Sportivul anului: Novak Djokovic
·  Sportiva anului: Aitana Bonmati
· Premiul pentru echipa anului: Echipa feminină de fotbal a Spaniei
· Descoperirea anului: Jude Bellingham
·   Revenirea anului: Simone Biles
·  Sport pentru bine: Fundația Rafa Nadal
· Sportivul anului cu dizabilități: Diede de Groot
·  Sportivul de acțiune al anului: Arisa Trew

 

CITEȘTE ȘI:

 

Suspendarea drastică a tenismanului Dragoș Nicolae Mădăraș de către ITIA

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with