Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

DELICATESE TENTANTĂ

Nuci macadamia învelite în ciocolată

Nuci macadamia învelite în ciocolată
Aceste nuci sunt apreciate fie consumate în stare naturală, prăjite sau învelite în crusta de ciocolată.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Nuci macadamia învelite în ciocolată

Ingrediente
-100-150 g nuci de macadamia
-400 ml lapte condensat
-400 g ciocolata cu peste 75 % cacao
-50 g unt nesarat
-stafide, arome, dupa gust, dorinta si optional

Mod de preparare
Puneti intr-un vas yena sau de sticla laptele condensat, ciocolata rasa si untul taiat cubulete.
Dati la cuptorul cu microunde, la putere maxima, pentru 3 min.

Lasati bolul in cuptor inca 1 min, timp in care caldura se va distribui uniform in ingrediente, apoi amestecati energic cu o lingura de lemn pana obtineti o crema legata, omogena, bogata, cremoasa si lucioasa.

Adaugati nucile macadamia, eventual stafidele, aromele pe care le doriti si omogenizati.
Turnati amestecul intr-o tava de yena (sticla) unsa cu putin unt si nivelati.
Dati la rece pentru minim 2 ore sau cel mai bine de seara pana dimineata.
Serviti taiat in patratele.

Se pot pastra la rece, in cutii care se inchid ermetic, 1-2 luni.
Arbustii de Macadamia sunt originari din Australia si au devenit o adevarata comoara dupa descoperirea lor in 1857 de catre John Macadam, al carui nume il si poarta.

Arbustii prefera zonele subtropicale insorite, cu o cantitate generoasa de precipitatii, terenul sa aiba un drenaj bun si plantele sa fie ferite de vant puternic.
Produc nuci abia dupa 7-10 ani

Procesul de recoltare este unul destul de complex, nucile trecand printr-o faza de indepartare a frunzelor, urmata de partea cea mai dificila – spargerea cojilor.
Pot fi consumate fie in stare naturala, prajite sau invelite in crusta de ciocolata.
Nucile de Macadamia sunt apreciate nu doar pentru aroma lor bogata ci si pentru faptul ca miezul poate contine pana la 80% ulei.

Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Cremă simplă de caramel

Crème caramel este apreciată pentru combinația echilibrată de textură delicată și caramel dulce, cu un gust intensificat de vanilie. Această rețetă a călătorit și a fost adoptată în multe culturi, fiecare adăugând elemente proprii, dar păstrând baza de caramel și cremă vanilată. De-a lungul timpului, a devenit un desert iubit pe plan internațional, adaptat în diverse variante locale, încorporând ingrediente specifice fiecărui loc.

Vin de mure

Mi-am dat seama ca mi-am făcut un obicei să vă îmbii cu de-ale gurii fără să vă ofer și ceva de udat gâtlejul. Dorind să îndrept această greșeală, vă ofer azi o rețetă de vin de mure 100% home made. Rețeta de vin de mure nu-i de la mama, ci de la tata. La el am și gustat pentru prima data acest vin de mure. Faza cu vinul ăsta de mure e că e gustos ca cel mai bun suc de fructe dar se suie la cap. Așa că… moderația e esențială.