Image 1
Image 2

IFPLUSSE ÎNTÂMPLĂ LA UN MILION DE CAZURI

O femeie cu două utere și două pântece a născut două fetițe, la o zi distanță

Kelsey Hatcher, în vârstă de 32 de ani, la un spital din Alabama, a născut săptâmâna aceasta două fiice. Prima, marți,  a doua, datorită unui uter dublu rar, miercuri.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Americanca Kelsey Hatcher a născut doi copii în zile diferite. Asta pentru că suferă de o anomalie rară: are două pântece, respectiv două utere.

 

Când fata avea 17 ani, transmite BBC, medicii au descoperit  că Hatcher avea un uter dublu. Potrivit Spitalului UAB din Alabama, unde femeia a născut, este o anomalie congenitală foarte rară care afectează 0,3% dintre femei. Șansa ca aceste femei să poată rămâne însărcinate în ambele utere este  una la un milion de cazuri.

În cazul lui Hatcher s-a întâmplat.

 

„M-am străduit” spune  Hatcher să nasc.” Nu ne venea să credem”, spun medicii care au asistat la dubla naștere.
BBC scrie că până atunci americanca a avut trei sarcini și că de data aceasta credea că fătul se află doar într-un singur uter.

 

Spitalul UAB a descris sarcina lui Hatcher ca fiind una de rutină. Profesorul Richard Davis, care asista la naștere, a subliniat că fiecare copil avea „spațiu suplimentar pentru a crește și a se dezvolta”, deoarece avea propriul uter, spre deosebire de o sarcină gemelară tipică.

 

 

Americanca specială a necesitat o monitorizare specială în timpul sarcinii, iar la travaliu dublarea personalului care a  asistat la naștere.
Hatcher a născut primul copil în mod natural. Al doilea copil s-a născut cu zece ore mai târziu prin cezariană.

Potrivit profesorului Davis, fetele nou născute ar putea fi clasificate drept gemeni fraterni, deoarece ambii copii s-au dezvoltat dintr-un ovul separat fertilizat de un spermatozoid separat. Au gemenele tați diferiți? Asta se va afla mai târziu.

 

 

Citește și:

 

În prima zi din 2023, la Spitalul Judeţean Satu Mare s-au născut 3 copii

 

Peisagistul Antal Ligeti s-a născut la Carei şi a fost susţinut de grofii Karolyi

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns