Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

O frumoasă seară de jazz și blues la Poesis cu Krzysztof Gluch Oscillate

Krzysztof Gluch Oscillate la Poesis
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Krzysztof Gluch Oscillate la Poesis
Krzysztof Gluch Oscillate la Poesis

Clubul Poesis, în colaborare cu Centrul Cultural “G.M. Zamfirescu” din Satu Mare, prezintă începând din weekendul care tocmai s-a încheiat mai multe evenimente speciale. Oaspeții primei seri, sâmbătă, au fost muzicieni de jazz și blues din Polonia.

Formația Krzysztof Gluch Oscillate, condusă de pianistul și compozitorul Krzysztof Gluch din Katowice, iî mai are în componența standard pe fiul acestuia, Krzysztof Gluch jr., la chitară solo, vocalista Agnieszka Lapka (cea care a compus majoritatea pieselor în ce privește versurile), basistul Andrzej Rusek şi bateristul Arek Skolik. Frontmanul acestei trupe a fost desemnat în ultimii ani în două ocazii Pianistul Anului în urma votului fanilor din Polonia, iar numeroșii sătmăreni care au venit la concert s-au putut convinge de școala sa muzicală solidă și talentul improvizatoric care face ca muzica lor să oscileze între  ritmuri jazz, blues și chiar pop. Influențele clasicilor genului au fost dezvoltate într-un discurs muzical original și foarte plăcut.

Seria de concerte jazz va continua săptămâna viitoare cu un duo maghiar: Kovacs Linda & Bögöthy Adam.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Alexandru Jula

A murit Alexandru Jula

Asculta acest articol Unul dintre cei mai cunoscuţi cântăreţi gălăţeni, Alexandru Jula, a murit, miercuri seara, la spitalul din Galaţi,