Image 1
Image 2

MUSAFIR IN PAROHIE

O pasăre aurie poposește la vremea rugăciunii în altarul Bisericii din Istrău

Parohia Ortodoxă Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril din localitatea Istrău are un vestitor din lumea păsărilor desprins parcă din povești.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Cu un penaj deosebit, bufnița, cunoscută în popor cu numele de Striga, după sunetul strident pe care îl scoate poposește în altarul bisericii la vremea slujirii rugăciunilor de toată rânduiala. Tânărul părinte paroh, Sergiu Alin Coșa a reușit să prindă pasărea, a înfășurat-o cu grijă într-un ștergar cusut de mână și le-a arătat-o copiilor care au fost entuziasmați de frumusețea zburătoarei, după care i-a dat drumul să-și găsească un cuib potrivit. Deocamdată nu s-a reușit identificarea locului pe unde coboară bufnița în incinta bisericii, însă pasărea (probabil un pui n.r.) este pașnică, iar copiii o adoră, la fel și adulții.

 

”Ne așteaptă în altar de fiecare dată când ajungem la biserică. Asta de câteva luni de zile. Copiii sunt foarte bucuroși să-l vadă. Și nu doar ei… Se pare că intră prin acoperiș iar apoi nu mai știe cum să iasă. Azi ne-a lăsat să-l ajutăm și am avut prilejul să-l vedem mai de aproape. Am impresia că va trebui să-i găsim un nume…” a scris părintele Alin Coșa pe pagina personală de Facebook.

 

Cunoscătorii descriu pasărea ca având un penaj deosebit, penele ei sunt albe cu nuanțe galbene și roșiatice, crește până la 40-50 de centimetri și scoate un sunet asemeni unui scârțâit. Are fața în formă de inimă și îi lipsesc pămătufurile de la urechi așa cum au alte bufnițe. În timpul zilei, penele capătă o culoare aurie motiv pentru care este poreclită și ”bufnita aurie”. După cu spun ornitologii Striga sau bufnița de hambar nu depune efort să-și construiască un cuib ci se stabilește pe unde poate.  Vânează șoareci și păsări mici, însă mai mult pe timpul nopții.

 

Se pare că nu este singura parohie unde poposește o astfel de bufniță, fiind semnalate și alte situații asemănătoare.

 

Până una alta, copiii sunt în căutarea unui nume pentru musafirul lor mult îndrăgit.

 

Citește și:

Un barbat a stat doua zile cu un os de pasare in gat

 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

CITEȘTE ȘI: