Image 1
Image 2
Acasa

Oana Haiduc de la Şcoala “Bălcescu-Petöfi”, premiată la concursul „Basmele Reginei Maria”

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Concursul-Basmele-Reginei-Maria-Palatul-Elisabeta-15-iulie-2014-foto-Daniel-Angelescu-c-Casa-MS-Regelui-7

Marţi, 15 iulie, Principesa Margareta i-a premiat pe câştigătorii celei de-a IX-a ediţii a Concursului Internaţional de Creaţie Originală „Basmele Reginei Maria”, la Palatul Elisabeta. Anul acesta s-au înscris la concurs 642 de elevi din 16 judeţe, alături de elevi din Italia, Marea Britanie, Franţa şi Serbia. Peste 70 de concurenţi au fost premiaţi. Singura elevă premiată din judeţul Satu Mare a fost Oana Haiduc, de la Şcoala Gimnazială „Bălcescu-Petöfi”, profesor Maria Vandici.

Emoţionaţi, premianţii cu vârste cuprinse între 7 şi 18 ani, au primit diplome şi volumul în care au fost publicate basmele premiate, înmânate de o prinţesă adevărată, chiar în Sala Regilor.

În epoca televiziunii şi a computerelor, creatorii de basme au readus la viaţă basme cu prinţi, prinţese şi zâne, arătând că în viaţa noastră este încă loc pentru poveştile nemuritoare ale copilăriei.

Cuvintele „A fost odată ca niciodată” ne duc cu gândul la copilărie, la anii în care aşteptam cu bucurie să ne spună bunicii poveşti despre prinţese salvate de prinţi, despre zâne care vegheau fericirea celor buni şi-îi ajutau să învingă forţele răului. Copiii iubesc frumosul şi binele, de aceea iubesc poveştile şi lumea lor de vis.

Singura elevă premiată din judeţul Satu Mare a fost Oana Haiduc, din clasa a III-a de la Şcoala Gimnazială „Bălcescu-Petöfi”, profesor Maria Vandici.

Eleva s-a remarcat şi prin frumosul costum popular, specific Ţării Oaşului, în care s-a îmbrăcat la premiere, un motiv în plus de apreciere.

Povestea „Grâuşor şi floarea de mac” cu care Oana a reuşit să obţină premiul al II-lea şi să se numere printre câşigători, pune în evidenţă răsplata primită pentru ajutorul dat, lupta dintre bine şi rău. Restul imaginaţie şi condei.

„Fiecare din noi purtăm în suflet pacea şi sensul copilăriei”, spunea Principesa Margareta la o ediţie anterioară a concursului. Aşa este, iar dacă vom şti să încurajăm şi să stimulăm firimitura de imaginaţie, vom vedea că lumea creată de ei este o lume pe care noi cei mari n-o realizăm”.

 

Ciornă automată

1 comentariu

Lasă un răspuns