Image 1
Image 2

Obiectivele turistice din România, văzute din afară: The Guardian recomandă locuri din ţară, inclusiv “monstruozităţi din era comunistă”

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Castelul Bran
Castelul Bran

Cotidianul britanic The Guardian recomandă, în ediţia electronică de sâmbătă, o serie de obiective turistice din România care merită vizitate, de la “monstruozităţi din perioada comunistă” situate în Bucureşti, până la biserici medievale şi castele din Transilvania.

Capitala este într-o etapă de dezvoltare, cu proiecte de modernizare prin investiţii europene, dar se pot vizita şi “palatul obscen de grandios al lui Ceauşescu şi alte monstruozităţi din perioada comunistă, plus biserici medievale şi mănăstiri”, scrie The Guardian.

 

Cunoscuţi şi ca Alpii Transilvăneni, Carpaţii sunt perfecţi pentru căţărare, excursii cu bicicleta sau schi. România nu duce lipsă nici de castele ca în poveşti. Peleş este cel mai opulent, iar Bran este casa legendarului Dracula. Hotelul de gheaţă, care este accesibil numai cu telecabina, are camerele, barul, restaurantul şi biserica făcute exclusiv din gheaţă.

Maramureşul este locul potrivit pentru o porţie de viaţă rurală, cu biserici de lemn şi sate pitoreşti, în timp ce Transilvania are câteva oraşe medievale ce merită vizitate, precum Braşov, Sighişoara şi frumosul Sibiu. Jurnaliştii britanici recomandă şi mănăstirile din Bucovina, decorate cu fresce din secolele XV şi XVI, care prezintă scene religioase.

Delta Dunării merită de asemenea exploatată, aceasta fiind unul dintre cele mai bune locuri din Europa pentru a observa păsări.

Recomandările cotidianului sunt incluse în articolul intitulat “The best Romania holiday ideas/ Cele mai bune idei de vacanţă în România”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

IFPLUS EVAZIUNE FISCALĂ ÎN ROMÂNIA

Cât de sus se află România în UE la capitolul economie subterană?

Un leu din 3 care circulă în România este din evaziune fiscală, iar analiştii financiari estimează că în perioada următoare economia subterană va creşte.

This content is for IZ Plus Lunar, IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si Tiparit si PDF Lunar, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ <35, IZ PLUS ANUAL, and IZ PLUS 3 LUNI members only.
Log In Join Now