Image 1
Image 2

O IDEE PE ZI

Omletă cu spanac la cuptor

Vrei să încerci altceva? De această dată îți spunem cum să pregăteși o omletă cu spanac la cuptor. Mai mereu când cumpăr spanac proaspăt pentru spanakorizo, salvez o parte și pentru următorul mic dejun, de-o omletă!
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

6 ouă bătute, o ceapă mare tocată, un sfert de ceașcă de făină, un pachet de spanac congelat (280 de grame), un pachet de brânză proaspătă de vaci (450 de grame), un pachet de brnză cheddar, rasă (450 de grame) – poate fi înlocuită cu cașcaval ras, o jumătate de ceașcă de unt topit, sare și piper după gust.

Mod de reparare:

Spanacul se decongelează, se scurge de apă și se toacă. Preîncălziți cuptorul la 175 de grade C. Pregătiți o tavă de copt și ungeți-o cu unt sau spray pentru gătit. Bateți ouăle într-un bol și amestecați-le cu ceapă și făină până ce nu mai sunt cocoloașe. Integrați spanacul în amestec, brânza dulce, brânză cheddar, untul, sarea și piperul până ce se omogenizează, apoi turnați în tava deja pregătită. Coaceți în cuptorul preîncălzit până ce se rumenește compoziția, pentru circa 45 de minute. Omleta se servește caldă, eventual presărată cu boia de ardei, sau la servire puteți oferi ardei iute.