Image 1
Image 2

PRAJITURĂ AROMATĂ

Chec cu mure

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

Un borcan de circa 800 g de mure proaspete, o ceaşcă de zahăr, o jumătate de ceaşcă de ulei, 3 ceşti de făină, o linguriţă de esenţă de vanilie, un plic de praf de copt, coaja rasă a unei lămâi, zeama unui sfert de lămâie, puțină sare, zahăr pudră vanilat pentru ornat.

 

Mod de preparare:

Fructele se spală și se lasă într-o strecurătoare să se scurgă. Într-un vas zahărul se amestecă cu o jumătate de pahar de apă călduță, până când zahărul se topește complet. Cuptorul se încălzește și de pregătește tava în care se va coace tarta, fie căptușită cu hârtie de copt, fie unsă cu unt și presărată cu făină. La zahărul dizolvat se adaugă pe rând praful de copt, zeama de lămâie, uleiul, coaja de portocală, esenţa de vanilie şi sarea. Se amestecă, apoi, lingură cu lingură se adaugă și făina. În forma pregătită se așează câteva bucăți de mure strecurate în prealabil, apoi puțin aluat, încă un strat de fructe, din nou aluat și tot așa, până când toată compoziția va fi în tavă. Se dă la cuptor circa 40-45 minute, până când aluatul nu se mai lipește de scobitoare. Când este gata, tarta se lasă să se răcească și se presară cu zahăr pudră.

Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


REȚETE ROMÂNEȘTI

Prăjitură cu cremă de cafea

Rețeta de prăjitură cu cafea este ideală pentru iubitorii de cafea nu doar în formă să lichidă, ci în orice formă s-ar găși. E foarte gustoasă și se prepară ușor. Eu iubesc cafeaua si nu pot să funcționez fără o cană mare de cafea cu lapte. Îmi place cafeaua în toate formele ei, mai ales în prajituri. Nu imi pot imagina cafeaua fara ceva dulce langa ea, dar nici desertul fara ceasca de cafea langa el.

Drob cu pui și legume – o reinterpretare modernă a tradiționalului drob românesc

Drob de Paște cu pui și legume

Drob cu pui și legume este o reinterpretare modernă și sănătoasă a tradiționalului drob românesc, adaptând rețeta clasică cu ingrediente mai ușoare și accesibile.