Image 1
Image 2

AVANS TEHNOLOGIC

OpenAI lansează Sora, un model care creează instant clipuri video din text

OpenAI lansează Sora, un model care creează instant clipuri video din text
Liderul în inteligență artificială OpenAI a făcut un nou pas revoluționar odată cu lansarea lui Sora, un model IA capabil să genereze videoclipuri „realiste” ...
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

…. și „creative” de 60 de secunde pornind de la comenzi text simple.

 

 

Conform unui articol publicat pe site-ul companiei pe 15 februarie, Sora poate crea secvențe video de până la un minut pornind de la instrucțiuni scrise, incluzând scene cu personaje multiple, mișcări specifice și detalii complexe de fundal. „Modelul nu doar înțelege ce își dorește utilizatorul, ci și cum există lucrurile respective în lumea reală”, explică postarea relatată de CNN.

 

 

OpenAI își propune să dezvolte modele IA care „să ajute oamenii să rezolve probleme ce necesită interacțiune cu lumea fizică”. Sora reprezintă cel mai recent proiect al companiei care a lansat chatbot-ul viral ChatGPT, continuând astfel revoluția inteligenței artificiale generative. Analistul Reece Hayden de la ABI Research subliniază faptul că, deși nu este un model unic (existând deja modele text-to-video), Sora impresionează prin lungimea și acuratețea video-urilor generate.

 

 

Hayden vede un impact uriaș al acestor modele asupra divertismentului digital, prin personalizarea conținutului pe diverse canale. „Un exemplu clar este utilizarea în televiziune, pentru crearea de scene scurte care susțin narativul”, explică analistul. „Deși modelul are limite, el arată direcția în care se îndreaptă piața”.

 

 

OpenAI recunoaște că Sora este încă în dezvoltare și prezintă „puncte slabe” evidente, în special legate de aspectele spațiale din descrieri (confundând stânga cu dreapta) și relațiile de cauză-efect. De exemplu, modelul ar putea genera un videoclip cu cineva care mușcă dintr-un biscuit, dar fără a crea o urmă a mușcăturii.

 

CITEȘTE ȘI:

 

ChatGPT va putea memora informaţii şi date despre utilizatori

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns