Ingrediente:
100 g brânză de vaci dulce
1 ou
1 lingură de făină cu vârf
2 plicuri de zahăr vanilat
Sare după gust
Bicarbonat de sodiu
Zeamă de lămâie (pentru a stinge bicarbonatul)
50 ml smântână pentru gătit
2-3 linguri de gem (după preferință)
Mod de Preparare:
Pregătirea Compoziției: Într-un bol, amestecați brânza de vaci cu oul, adăugând treptat făina, zahărul vanilat și un praf de sare. Separat, stingeți un vârf de cuțit de bicarbonat cu puțină zeamă de lămâie și încorporați-l în amestec. Omogenizați bine compoziția.
Formarea Papanașilor: Împărțiți aluatul obținut în două părți egale și formați fiecare parte într-o bilă rotundă. Folosind un pahar, scoateți un cerc din mijlocul fiecărui papanaș pentru a crea o gaură centrală.
Prăjirea: Încingeți uleiul într-o tigaie și prăjiți papanașii pe ambele părți până obțin o culoare aurie închisă. Asigurați-vă că sunt bine făcuți atât în interior, cât și la exterior.
Finalizarea: După prăjire, așezați papanașii pe un platou și adăugați gem și smântână în centrul fiecărui papanaș. Puteți folosi și „căpăcelele” decupate pentru a acoperi gemul și smântâna, creând un aspect estetic plăcut.
Decorarea: Pentru un plus de savoare și frumusețe, ornați papanașii cu un strat generos de smântână și gem de la bază până la vârf.
Brânza şi oul se amestecă împreună cu făina, zaărul vanilat şi sarea. APoi, stingeţi un vârf de cuţit de bicarbonat cu zeamă de lămâie şi adăugaţi la compoziţie. Amestecaţi, până când compoziţia este omogenă şi împărţiţi aluatul în două părţi egale, cărora le daţi o formă rotundă. Tăiaţi mijloul fiecărui papanaş cu ajutorul unui pahar.
Prăjiţi cei doi papanaşi în ulei, până capătă o culoare aurie închisă, şi pe o parte şi pe alta. După ce s-au prăjit suficient, puneţi gem şi smântână în centrul gol al papanaşilor şi apoi aşezaţi deasupra căpăcelele. Pentru un gust desăvârşit, ornaţi papanaşii de sus până jos cu smântână şi gem. Va ieşi un adevărat deliciu!
Vă dorim poftă bună!
Fii primul care comentează