Image 1
Image 2

DESERT

Papanaşi delicioşi cu gem şi smântână

Papanaşi delicioşi cu gem şi smântână
Această rețetă de papanași cu brânză de vaci, smântână și gem este o îmbinare perfectă între textura fină a brânzei, dulceața gemului și cremozitatea smântânii, transformând fiecare îmbucătură într-o experiență culinară memorabilă. Savurați acest desert tradițional românesc și lăsați-vă cucerit de gustul său autentic!
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Papanaşi delicioşi cu gem şi smântână
Papanaşi delicioşi cu gem şi smântână

 

 

Ingrediente:
100 g brânză de vaci dulce
1 ou
1 lingură de făină cu vârf
2 plicuri de zahăr vanilat
Sare după gust
Bicarbonat de sodiu
Zeamă de lămâie (pentru a stinge bicarbonatul)
50 ml smântână pentru gătit
2-3 linguri de gem (după preferință)

 

 

Papanaşi delicioşi cu gem şi smântână
Papanaşi delicioşi cu gem şi smântână

 

 

Mod de Preparare:
Pregătirea Compoziției: Într-un bol, amestecați brânza de vaci cu oul, adăugând treptat făina, zahărul vanilat și un praf de sare. Separat, stingeți un vârf de cuțit de bicarbonat cu puțină zeamă de lămâie și încorporați-l în amestec. Omogenizați bine compoziția.
Formarea Papanașilor: Împărțiți aluatul obținut în două părți egale și formați fiecare parte într-o bilă rotundă. Folosind un pahar, scoateți un cerc din mijlocul fiecărui papanaș pentru a crea o gaură centrală.
Prăjirea: Încingeți uleiul într-o tigaie și prăjiți papanașii pe ambele părți până obțin o culoare aurie închisă. Asigurați-vă că sunt bine făcuți atât în interior, cât și la exterior.
Finalizarea: După prăjire, așezați papanașii pe un platou și adăugați gem și smântână în centrul fiecărui papanaș. Puteți folosi și „căpăcelele” decupate pentru a acoperi gemul și smântâna, creând un aspect estetic plăcut.
Decorarea: Pentru un plus de savoare și frumusețe, ornați papanașii cu un strat generos de smântână și gem de la bază până la vârf.

 

 

Brânza şi oul se amestecă împreună cu făina, zaărul vanilat şi sarea. APoi, stingeţi un  vârf de cuţit de bicarbonat cu zeamă de lămâie şi adăugaţi la compoziţie. Amestecaţi, până când compoziţia este omogenă şi împărţiţi aluatul în două părţi egale, cărora le daţi o formă rotundă. Tăiaţi mijloul fiecărui papanaş cu ajutorul unui pahar.

 

 

Prăjiţi cei doi papanaşi în ulei, până capătă o culoare aurie închisă, şi pe o parte şi pe alta. După ce s-au prăjit suficient, puneţi gem şi smântână în centrul gol al papanaşilor şi apoi aşezaţi deasupra căpăcelele. Pentru un gust desăvârşit, ornaţi papanaşii de sus până jos cu smântână şi gem. Va ieşi un adevărat deliciu!

 

 

Vă dorim poftă bună!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Cartodi scazuti, cu carnati

Cartofi cu cârnați afumați și aromă de ardei

Această rețetă tradițională aduce împreună savoarea cârnaților afumați cu bogăția cartofilor și prospețimea legumelor pentru a crea un fel de mâncare reconfortant, perfect pentru orice masă în familie.