Image 1
Image 2

BAZELE UNOR PROIECTE

Patriarhul Daniel a primit vizita ambasadorului Republicii Armenia în România

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Daniel, a primit vizita Excelenţei Sale Tigran Galstyan, ambasadorul Republicii Armenia în România.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Evenimentul a constituit un prilej prin care Patriarhul BOR l-a felicitat pe oaspetele său și i-a transmis succes în misiunea diplomatică în România.

 

 

Cu acest prilej, ambasadorul a mulțumit pentru onoarea care i s-a făcut de a fi primit de către Preafericitul Daniel, aducând în discuțiile purtate și bunele relații existente între cele două popoare.

 

 

Excelența Sa speră că, în timpul mandatului său, aceste relații vor fi intensificate, îndeosebi prin cultivarea legăturilor spirituale şi culturale.

 

 

În acest sens, a menționat că întrevederea cu Patriarhul României reprezintă prima întâlnire oficială pe care o are după prezentarea scrisorilor de acreditare, întrucât a dorit ca activitatea diplomatică să o înceapă cu binecuvântarea lui Dumnezeu.

 

 

În continuare, Tigran Galstyan a amintit prezența de secole a comunității armene din România și importanța vrednicului de pomenire Patriarh Catolicos Vasken I al Tuturor Armenilor, născut și educat în România, care a fost un simbol al renașterii conștiinței naționale a poporului armean.

 

 

În timpul întrevederii, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a evidenţiat importanța și rolul pe care credința creștină le-a avut în păstrarea identității poporului armean, în perioade dificile din istoria sa, și a reliefat faptul că cele două popoare au experiențe istorice comune.

 

 

De aceea, sunt necesare păstrarea și promovarea patrimoniului spiritual într-un context religios și geopolitic dificil“, se arată în comunicatul de presă emis de Patriarhia Română.

 

 

În încheierea evenimentului, Preafericitul părinte Daniel a menționat faptul că pelerinajele în cele două țări reprezintă un mod cât se poate de practic ca cele două popoare să se cunoască mai bine, dar și să pună bazele unor proiecte comune în viitor.

 

Citește și:

Preasfințitul părinte Timotei va sluji duminică la Mănăstirea Măriuș

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with