Image 1
Image 2

AVIZE NECESARE

Pentru personalul care predă și cel auxiliar din universități, va fi obligatoriu examenul clinic general și psihiatric

Personalul didactic de predare și didactic auxiliar din învățământul superior este obligat să obțină un Aviz medical în urma unui control medical individual (examen clinic general și psihiatric), care se efectuează anual, ....
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

….. potrivit proiectului de Ordin privind aprobarea modului de acordare a avizelor medicale pentru exercitarea funcțiilor didactice de predare sau didactice auxiliare din învățământul superior, pus în dezbatere publică de Ministerul Educației.

 

 

Principalele prevederi din proiect: „Obținerea Avizului medical pentru menținerea într-o funcție didactică de predare sau didactică auxiliară este obligatorie în vederea exercitării profesiei și are o valabilitate de 1 an. Pentru obținerea Avizului medical, controlul medical individual (examen clinic general și psihiatric) se efectuează: anual. Avizul medical trebuie să conțină sintagma „apt fizic și psihic pentru exercitarea profesiei didactice/didactice auxiliare”.

 

Refuzul personalului didactic de a se prezenta la controlul medical în sensul prezentului ordin, constituie abatere disciplinară şi poate duce la desfacerea contractului individual de muncă, conform prevederilor art. 175 din Legea învățământului preuniversitar. Încadrarea într-o funcție didactică de predare sau didactică auxiliară este condiționată de prezentarea unui certificat medical.”

 

 

Reglementările în vigoare prevăd un examen clinic general realizat anual și examen psihiatric, la indicația medicului de medicina muncii.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

CITEȘTE ȘI: