Image 1
Image 2

PERMISE CUMPĂRATE ÎN ARAD: Cum acţionau poliţiştii

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

DNA anunţă câteva urmăriri penale în urma unor cazuri s-a dat şi s-a luat mită pentru obţinerea permiselor auto.

Conform unui comunicat oficial, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Timişoara au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de suspecţii MIRONESCU VASILICĂ-BOGDĂNEL – comisar şef de poliţie, BEZERGHEANU DANIEL – comisar de poliţie, GHERHEŞ IOAN – inspector principal de poliţie şi STOICA IONUŢ-TIBERIU – agent şef de poliţie, la data faptelor şi în prezent poliţişti examinatori în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare Vehicule Arad, în sarcina cărora s-a reţinut comiterea infracţiunii de luare de mită.

În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:
În perioada octombrie 2022 -martie 2023, cei patru suspecţi menţionaţi anterior, în calitate de poliţişti examinatori în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare Vehicule Arad, ar fi pretins şi primit de la mai mulţi candidaţi la examenul de permis auto (prin intermediul unor instructori auto) sume de bani cuprinse între 200 şi 400 de euro pentru a fi ajutaţi să promoveze proba practică în vederea obţinerii permisului de conducere.

În concret, candidaţii la examenul de permis auto ar fi dat sumele respective de bani instructorilor pentru promovarea probei practice, care la rândul lor le-ar fi lăsat în compartimentul portierei dreapta faţă a autoturismului cu care se desfăşura proba practică, iar la finalul probei, înainte de a se da jos din autoturism, poliţiştii examinatori ar fi luat sumele astfel lăsate şi i-ar fi declarat admişi pe aceştia.

În cauză se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

Suspecţilor li s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Direcţiei Generale Anticorupţie.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Menţionăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relaţia sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with