Image 1
Image 2
Acasa

Peste 16.000 de joburi pentru romani in strainatate

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

NATO angajeaza barmani si chelneri pe salarii de 3.000 de euro

[slideshow id=7223]

Tot mai multi romani doresc sa lucreze in strainatate. Unii pentru ca aici nu gasesc oferte pe masura pregatirii lor, altii pentru ca nu se multumesc cu salariile care abia le asigura subzistenta, iar cei mai multi pentru sunt someri. Persoanele interesate sa plece la munca in afara tarii pot aplica in acest moment pentru 16.000 de locuri de munca, potrivit Tjobs, portal ce reuneste ofertele de angajare a peste 500 de agentii de plasare de forta de munca in strainatate. Cadrele medicale si personalul cu experienta in domeniul hotelier si turism au, in prezent, cele mai multe sanse de angajare in afara granitelor Romaniei.

Aproape 60% dintre angajati ar accepta sa mearga sa lucreze intr-o alta tara si 30% ar munci oriunde in lume, potrivit unui studiu recent realizat de o firma de recrutare. Mai mult de un sfert dintre angajati au declarat ca recesiunea reprezinta principalul motiv pentru care ar accepta un loc de munca in afara tarii de origine. Studiul mai arata ca 25% dintre angajatii chestionati ar accepta o relocare permanenta intr-o alta tara. Sanse mari de angajare sunt in India, Brazilia,Taiwan, Turcia, Singapore, Argentina, Costa Rica, Hong Kong, Australia si Noua Zeelanda.

Majoritatea agentiilor de recrutare si plasare a fortei de munca in strainatate cauta cadre medicale si personal cu experienta in domeniul hotelier sau turism. Astfel, numarul de locuri de munca vacante in domeniul sanitar depaseste 3.300, iar in cel hotelier si in turism sunt disponibile peste 2.600 de posturi. Deh! Sezonul vacantelor este in toi, iar pentr a atrage cat mai multi turisti serviciile trebuie sa fie ireprosabile si foarte diverse. In ceea ce priveste tarile in care se poate pleca la munca imediat, Marea Britanie cumuleaza aproape 31% din ofertele de angajare, respectiv 4.703 de joburi vacante. Germania se pozitioneaza pe locul doi, cu 1.621 de joburi, este urmata de Grecia (1.502 ), Italia (1.297) si Spania (1.127 joburi), spun reprezentantii Tjobs.

2.000 de posturi in servicii sociale

Angajatorii din strainatate ofera si peste 1.400 de posturi in agicultura, respectiv 1.100 de joburi in transporturi. Si pentru serviciile sociale se cauta forta de munca din Romania. Absolventii cursurilor de specialitate au sanse mari de angajare, pentru ca sunt disponibile aproape 2.000 de posturi pentru activitati de ingrijire a batranilor si copiilor. O alta oportunitate pentru maramureseni este munca in constructii, mai ales ca pe plan local multe firme in domeniu si-au inchis portile. Site-urile de recrutare anunta  aproape 1.000 de posturi in constructii.

Cautare pe piata internationala a muncii au si meserii precum bucatar, ospatar, chelner. Cei interesati pot alege din cele peste 800 de joburi vacante disponibile in restaurante mai mult sau mai putin renumite.

Munca pe vasele de croaziera aduce castiguri de pana la 30.000 de euro pe sezon

O alta atractie, mai ales pentru tinerii care doresc nu numai salarii mari, ci cauta si  experiente inedite, este oferta vaselor de croaziera. Posturile vacante pe nave au devenit dintre cele mai ravnite datorita salariilor lunare de 700-3.000 de euro, la care se adauga bacsisul si oportunitatea de a calatori gratuit pe un vas de lux. La expirarea unui contract pe 7-9 luni, venitul unui angajat poate ajunge la 20-30.000 de euro. Insa, pentru a nu fi luati pe nepregatite, trebuie sa stiti ca viata pe un vas de croaziera e frumoasa… daca esti turist. Inseamna 24 de ore de distractie si rasfat. Ca angajat, munca este grea, se lucreaza 12 ore pe zi, inclusiv in weekend. E important insa ca nu aveti nevoie de permis de munca, iar angajatorii va furnizeaza toate documentele necesare pentru a lucra pe vas.

La aceasta data se cauta peste 500 de persoane dispuse sa lucreze pe vasele de croaziera.

Interdictie in Spania de la 1 august

Daca pana nu demult Spania cauta forta de munca si foarte multi maramureseni au lucrat in aceasta tara fie in constructii, fie in agricultura, acum autoritatile spaniole vor cu orice pret sa scape de valul de muncitori din tara noastra. De la 1 august, conationalii nostri au avea nevoie de un permis de munca, daca doresc sa lucreze in Spania. Restrictiile pe piata muncii pentru romani raman in vigoare, chiar si dupa ce reprezentantii Comisiei Europene au cerut Madridului sa clarifice conditiile impuse la angajare celor care vin din Romania. Noua masura ar putea ramane valabila pana la 1 ianuarie 2014. Insa cei care au ajuns pana acum in Spania nu sunt afectati. Masura ii nemultumeste pe romani cu atat mai mult cu cat ei faceau munci de care spaniolii fug.

Spaniolilor le place palinca si sunt petrecareti

 

Marius si Simona Breban au lucrat temporar in Spania. Ei povestesc ca localnicii nu se prea inghesuiau la munca si ca cele mai grele activitati erau prestate de straini.

“Am fost pentru aproximativ o luna in Spania, mai exact intr-un oras din nordul acestei tari, Pontevedra, situat intr-o zona turistica deosebita. Localnicii nu prea mergeau la munca. Ei ar sta si ar chefui toata ziua. Mai ales femeile. Ele stau acasa sau pe terase si se racoresc cu bautura. Chiar pot sa spun ca tare le-a placut palinca noastra. Acolo lucrau mai mult romani, africani, dar cei mai multi emigranti erau brazilieni”, povesteste Simona. Barbatii din Pontevedra mergeau la pescuit si apoi isi vindeau marfa, iar femeile cofectionau obiecte artizanale din scoici. Pentru muncile grele angajau straini. Romanii de acolo lucrau in agricultura si la padure, iar in orasele mai mari in costructii.

50 de euro pe zi pentru munca la padure

“Eu am lucrat la padure. Taiam si transportam copacii, dar, pe langa acest lucru, faceam toate muncile grele din gospodarie. Eram platit cu 50 de euro pe zi. Vreau sa spun insa ca banii erau munciti, pentru ca lucram 10 ore pe zi la temperaturi de peste 40 de grade Celsius. E adevarat ca in cateva zile de munca iti faci salariul de aici pe o luna, dar nu m-as mai duce acolo. In primul rand pentru ca am probleme de sanatate si nu mai pot efectua munca fizica grea si apoi pentru ca nu imi pot lasa gospodaria. Acum nici nu se mai poate fara permis de munca”,  spune Marius Breban.

Oferte de munca prin reteaua Eures

Site-urile de recrutare ofera mii de joburi in strainatate, dar nu toate anunturile sunt de luat in seama. Reteaua Eures este mai modesta in oferte, insa ofera garantia unui loc de munca sigur si legal. Astfel, Franta cauta zidari, pe   care-i plateste cu 10 euro pe ora. Doritorii trebuie sa aiba cel putin un an experienta in domeniu si permis de conducere (tip B). Contractul de  munca este pe o perioada nedeterminata si se cer cunostinte de  limba franceza, nivel mediu.

Germania cauta 100 de bucatari

 

Persoanele care au abilitati culinare si cursuri in domeniu pot lucra in Germania, tara care angajeaza 80 de bucatari si 20 de persoane-ajutor de bucatar. Compania le cere bucatarilor diploma in bucatarie profesionala, arta culinara sau orice alt invatamant comparabil, competente in prezentarea mancarurilor, cunostinte in bucataria internationala, in special in cea germana/bavareza. Este foarte important ca persoana sa fie capabila sa lucreze in echipa, sa dea dovada de flexibilitate, rezistenta la stres, sa aiba abilitati de organizare si o atitudine pozitiva, sa poata lucra intr-un mediu aglomerat, se mentioneaza pe site-ul Eures.

Salariul bucatarilor porneste de la 1.500, dar poate ajunge pana la 2.000 de euro brut pe luna. Ajutorii de bucatar sunt remunerati cu 1.200-1.500 euro brut pe luna. Compania mai acorda bonusuri scutite de impozit, in functie de calificare si experienta. Contractul de munca se incheie pe o perioada de 24 de luni, cu posibilitate de prelungire pe termen nelimitat. Informatii suplimentare la adresa de e-mail< [email protected]

Austria angajeaza 30 de drujbisti calificati

Cerintele sunt cunoasterea limbii germane cel putin la nivel mediu si experienta de minim cinci ani la padure. Se ofera cazare (dormitor, bucatarie, masina de spalat), echipament de lucru< utilaje si consumabile, accesorii pentru lucru< autoturism pentru deplasari, inclusiv combustibil. Salariul este de 1200 euro pe luna iar contractul de munca are o durata de sase luni, cu posibilitatea de prelungire.

Cerinte la angajare: cunoasterea limbilor engleze si franceze

NATO are mai multe posturi vacante pentru cetatenii din statele membre ale organizatiei. Printre slujbele scoase la concurs se numara si cele de chelneri si barmani la sediul central din Bruxelles. Romanii interesati de acest post, remunerat cu un salariu de baza de 2.974 euro, trebuie sa cunoasca limbile engleza si franceza si sa aiba peste cinci ani de experienta.

Potrivit anuntului postat pe site-ul NATO, alte cerinte la angajare sunt servirea “cu tact, discretie si diplomatie”, abilitatile de lucru cu clientii, detinerea unei diplome recunoscute in domeniul catering-ului, precum si experienta. Organizatia Nord Atlantica are si alte joburi vacante in momentul de fata, cele mai multe in Luxemburg, Belgia si Ungaria. Printre slujbele care nu solicita pregatire militara se numara cele de tehnicieni, ingineri, juristi si analisti de sistem IT.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Cart