Image 1
Image 2

UNGARIA

Péter Szijjártó acuză Bruxelles-ul

sursa foto Facebook
Ungaria acuză din nou Bruxelles-ul că a luat decizii greșite, care afectează competivitatea.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Deciziile greșite luate în ultimii ani de cei de la Bruxelles au dus la atingerea celui mai scăzut nivel al competivității europene, spune ministrul ungar de externe Péter Szijjártó, potrivit Hirado.hu. El  avertizează că Europa se află acum pe locul al treilea în ceea ce privește contribuția la performanța economică mondială, atingând cea mai slabă valoare din ultimele decenii.

 

 

 

Una dintre principalele provocări semnalate de Szijjártó este prețul semnificativ mai mare plătit de europeni pentru gazele naturale și energia electrică în comparație cu statele din afara UE. Prețul gazelor naturale este de patru ori mai mare decât în America de Nord, iar prețul energiei electrice este de trei ori mai mare decât cel din China, conform afirmațiilor ministrului ungar.

 

 

 

Cooperarea tradițională dintre est și vest, care a fost un fundament al creșterii europene, este acum amenințată, iar Szijjártó susține că demontarea acesteia are loc pas cu pas. În acest context, se discută deja cel de-al doisprezecelea pachet de sancțiuni, cu toate că nu s-a efectuat nicio analiză sinceră a impactului celor unsprezece pachete anterioare.

 

 

 

Ministrul de externe maghiar subliniază că disputa cu privire la îmbunătățirea competitivității europene este în plină desfășurare la Bruxelles în cadrul reuniunii miniștrilor de externe din statele membre ale UE. Péter Szijjártó susține că Ungaria contribuie semnificativ la acest obiectiv prin obținerea de investiții importante în țară în acest an. Aceste investiții nu numai că întăresc economia ungară, dar arată și că principiile aplicate cu succes în țara sa pot fi extinse la nivelul întregii Uniuni Europene.

 

 

 

Szijjártó argumentează că cooperarea economică între est și vest nu ar trebui percepută ca o amenințare, ci ca o oportunitate majoră. Recordul investițiilor din Ungaria în acest an arată că această abordare poate avea un impact pozitiv asupra întregii economii europene.

În concluzie, ministrul sugerează că deciziile luate la Bruxelles în ultimii ani par să fi subminat competitivitatea și coeziunea internă a Uniunii Europene.

 

CITEȘTE ȘI: 124 de șoferi români amendați de vameșii maghiari la intrarea în Ungaria

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns